Κρέας αλόγου και στην Ελλάδα - Ποια ελληνικά φαγητά αποσύρει ο ΕΦΕΤ

Κοινωνία

Στην ελληνική διατροφική αλυσίδα έφθασαν τα άλογα από τη Ρουμανία. Μετά τα πρώτα κρούσματα σε Ιρλανδία, Βρετανία, Σουηδία και Γαλλία, για τα κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας, στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, το σκάνδαλο χτύπησε και την πόρτα της Ελλάδας

Χθες, μετά από προτροπή του ΕΦΕΤ, η εταιρεία

Μαρινόπουλος προχώρησε στην ανάκληση δύο προϊόντων με την εμπορική ονομασία Λαζάνια μπολονέζ Carrefour 1 κιλού», και «Κανελόνια μπολονέζ Carrefour 600γρ.». Τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται διεθνώς για λογαριασμό της Carrefour από τη γαλλική Comigel. Ο ΕΦΕΤ είναι καθησυχαστικός. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα θέτει ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς δεν γνωρίζουμε αν το κρέας αλόγου έχει υποστεί υγειονομικό έλεγχο… Επί του παρόντος τίθεται θέμα τουλάχιστον παραπλάνησης των καταναλωτών. Σήμερα αναμένεται να δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία για τις ποσότητες που έχουν διακινηθεί στην Ελληνική αγορά.

Σε 16 χώρες έχουν ήδη αποσυρθεί προϊόντα, ενώ στη Γαλλία εκτοξέυονται βολές κατά της ρουμανικής μαφίας ότι σφάζει ακόμη και… γαϊδούρια.

Η αφετηερία αυτού του λαβυρίνθου βρίσκεται κατά σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές βρίσκεται στα σφαγεία της Ρουμανίας τα οποία έχουν νόμιμη άδεια να σφαγιάζουν άλογα.

ΕΦ.ΣΥΝ.

Ομολογία της TESCO: «Ο κιμάς μας προέρχεται 100% από κρέας αλόγου»

Το σούπερ μάρκετ Tesco ήταν γνωστό, μεταξύ άλλων προϊόντων, για την κατεψυγμένη σάλτσα μπολονέζ η οποία ήταν πολυδιαφημισμένη. Χθες με ανακοίνωσή της η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ο κιμάς προέρχεται από 60%-100% από κρέας αλόγου. Ο τεχνικός διευθυντής της Tesco απολογήθηκε στους πελάτες της αλυσίδας λέγοντας πως απέσυραν προληπτικά το προϊόν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και προχώρησαν σε μια σειρά εξετάσεων οι οποίες απέδειξαν ότι το προϊόν περιέχει DNA αλόγου.Tags: άλογοκρέαςΣούπερ ΜάρκετTesco
Keywords
Τυχαία Θέματα