Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, 31/5/2017, για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η ανασφάλεια που ζουν οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τα τελευταία χρόνια, αλλά και φέτος με την εφαρμογή του «Ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου», στο όνομα του «εξορθολογισμού» του κόστους στην Εκπαίδευση που προτείνουν ΟΟΣΑ – ΕΕ, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας τους κρατούν ομήρους, μεταξύ ανεργίας και απασχόλησης, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το Υπουργείο Παιδείας

και οι Δ/νσεις Π. Ε. πιέζουν τις σχολικές μονάδες να καλύπτονται τα κενά ειδικοτήτων από συναδέλφους που δεν έχουν σχέση με το διδακτικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας, στη λογική της «εξαφάνισης» των χιλιάδων διδακτικών ωρών στα μαθήματα ειδικοτήτων. Στο σχολείο «Νέου Τύπου» όπου σημασία έχει το «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με σκοπό να μη δώσει λαβή για αντιδράσεις από τους γονείς των μαθητών, ΚΑΙ όχι για το «ΕΙΝΑΙ» του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, το πρόγραμμα φτιάχνεται από τα περισσεύματα των διδακτικών ωρών, για να γίνονται όσο το δυνατό λιγότερες προσλήψεις.

Συνεπώς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μένουν άνεργοι ενώ άλλοι τόσοι γυρνούν έως και 5 σχολεία για κάποιους μήνες το χρόνο ως «ξένο σώμα» στο σχολικό περιβάλλον. Δημιουργούνται συνθήκες συναδελφικού κανιβαλισμού και εργασιακής ανθρωποφαγίας κάτω από τον εκβιασμό της αναγκαστικής μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο.

Είναι πάγια θέση του συλλόγου μας όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Θεωρούμε επίσης ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας.

Στη βάση αυτή, προτείνουμε και απαιτούμε:

Να δοθούν τώρα όλες οι οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων

2. Να καλυφτούν όλες οι οργανικές θέσεις με διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

3. Την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε΄ και στην ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, τη διάχυσή του σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης

4. Να μειωθεί σε τρία(3) ο αριθμός των σχολείων που μετακινούνται πολλές ειδικότητες από 5 που είναι σήμερα.

5.Οι ομάδες των σχολείων να γίνουν με βάση την απόσταση αλλά και την συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους .

6. Να καταργηθεί όλο το πλαίσιο της κινητικότητας και κάθε έννοια ελαστικοποίησης στην εργασία των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Π.Ε. ΑΝ. Αττικής καλεί στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 31 Μαΐου 2017, και ώρα 14:30, (όπου καλεί και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) και προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για τον πρωινό κύκλο και 2ωρη για τον απογευματινό κύκλο προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Σύλλογος ΠΕ Αν.Αττικής ο Σωκράτης
Keywords
Τυχαία Θέματα