Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ: Εκδήλωση την Κυριακή στα Γραφεία της ΕΜΕ

Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜE
EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7-5-17 10.30 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΕ
Η Κίνηση για την Αλλαγή στην ΕΜΕ έχει ως έναν από τους βασικούς της διακηρυκτικούς στόχους τη διαφάνεια στη λειτουργία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η αρχή αυτή δεν αφορά μόνο την πλειοψηφία του ΔΣ, αλλά και την ίδια την Κίνησή μας. Για το λόγο αυτό οι συνεδριάσεις της

Κίνησης είναι ανοικτές όχι μόνο στα μέλη και στους φίλους της Κίνησης, αλλά και κάθε μαθηματικό που έχει αρχές παρόμοιες με τις δικές μας.
Όπως έχουμε σε όλα μας τα κείμενα τονίσει, δεν θεωρούμε ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Εξειδικεύουμε και εξελίσσουμε τις προτάσεις μας με τη βοήθεια όλων όσοι αγαπούν τα Μαθηματικά και τη μαθηματική εκπαίδευση με βασικό ιδεολογικό υπόβαθρο το σύνθημα «Μαθηματικά για όλους».
Την Κυριακή 7 Μαΐου στις 10 π.μ. σας καλούμε στη συνεδρίαση της Κίνησης στις 10π.μ. στο αμφιθέατρο της ΕΜΕ, Πανεπιστημίου 34, 106 79 ΑΘΗΝΑ. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν εξ αποστάσεως, παρακαλούνται να αποστείλουν τη skype διεύθυνσή τους στο [email protected].
Αρχικά, για ζέσταμα, ζητάμε από όσους έρθουν να παρουσιάσουν κάποιο πρωτότυπο μαθηματικό θέμα, μια έξυπνη λύση ή διδακτική πρόταση, κάποια ενδιαφέρουσα παρατήρηση και ό,τι άλλο σχετικό. Μιλάμε για εύκολα κατανοήσιμα θέματα, σύντομα και «όμορφα». Η συντονιστική ομάδα έχει ήδη συγκεντρώσει μερικά τέτοια θεματάκια, αλλά είμαστε σίγουροι ότι στη συνάντησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και άλλα.
Στη συνέχεια θα προετοιμαστούμε για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής 12 Μαΐου, ώστε οι εκπρόσωποί μας να παρουσιάσουν επεξεργασμένες απόψεις για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.
Αν υπάρχει χρόνος θα συζητήσουμε επιπλέον προτάσεις για αλλαγές στα συνέδρια της ΕΜΕ και τα περιοδικά.
Προγραμματίζουμε να λήξει η συνεδρίαση στις 13:00, για το λόγο αυτό θα αρχίσουμε το πολύ στις 10:15 έστω κι αν δεν έχουν συγκεντρωθεί όλοι.

Κίνηση για την αλλαγή στην ΕΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα