Κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων, απάνθρωπο μέτρο απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μια πρωτοφανή απόφαση, προχώρησε στην κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια. Την ίδια στιγμή το αίτημα μαθητών και εκπαιδευτικών για επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

παραμένει ανικανοποίητο.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ακόμα σκληρό κοινωνικά μέτρο, που βρίσκεται απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και απέναντι στις οικογένειες τους.

Με μια απίστευτη δήλωση ο Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Ανέφερε ότι “...αυτό αποτελεί παθογένεια της κοινωνίας επειδή εκείνο το διάστημα έχουμε αυξημένη τάση λιποθυμιών και αρρώστιας...”!!! Όποιος έχει (στοιχειωδώς) έρθει σε επαφή με μαθητές την περίοδο εκείνη γνωρίζει το άγχος που βιώνουν τις ημέρες των εξετάσεων οι υποψήφιοι και την επιθυμία τους να ολοκληρώσουν αυτή την σκληρή, ψυχοφθόρα διαδικασία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την ώρα που ετοιμάζει το νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων σε βάρος όλων των εργαζομένων προσπαθεί να εξοικονομήσει κονδύλια βγάζοντας “ακόμα και από τη μύγα ξύγκι”, ακόμα και σε βάρος της υγείας των μαθητών.

Με προκλητικό τρόπο και με πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση σχεδιάζει πάνω στις ζωές των μαθητών μας. Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να το δεχθεί αυτό.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να βγάλουν αποφάσεις καταδίκης της απόφασης αυτής, να απαιτήσουν να μην ισχύσουν για τη φετινή χρονιά, να στηρίξουν με όλους τους τρόπους τους μαθητές μας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτό το διάστημα.

Να απαιτήσουν:

Την άμεση επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεωνΤην θεσμοθέτησή τους και για τα ΕΠΑΛΠΑΜΕ εκπαιδευτικώνΠΑΜΕεπαναληπτικές εξετάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα