Καταγγελία: Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ.Παιδείας βάφτισε σεμινάριο σε μεταπτυχιακό

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΑΦΤΗΣΕ ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ (!) ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ-ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ είχε πριν από ένα μήνα περίπου δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης διαφθοράς στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με καταγγελία υψηλόβαθμο

στέλεχος του ΥΠΑΙΘ φερόταν ότι είχε χρησιμοποιήσει πλαστό τίτλο ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ο οποίος μάλιστα είχε κτηθεί πριν από το πρώτο πτυχίο! Η έρευνα που ακολούθησε επιβεβαίωσε δυστυχώς την ορθότητα της καταγγελίας.

Τα στοιχεία που προέκυψαν προκαλούν την οργή αλλά και την θυμηδία. Το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΙΘ που τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα του Υπουργείου, είχε «βαφτίσει» εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master ! Την επιβεβαίωση της απάτης έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Το σεμινάριο αυτό είχε λάβει χώρα το 1978 εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πριν το συγκεκριμένο άτομο αποκτήσει πρώτο πτυχίο! Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο! Εν ολίγοις, βάλαμε τους λύκους να φιλάν τα πρόβατα.

Επειδή όσοι έχουν αναμιχτεί στο συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, γίνεται αντιληπτό ότι στο χώρο του Υπουργείου μαίνεται εστία διαφθοράς που ενδεχομένως να έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας επείγουσα έρευνα για την υπόθεση καθώς και τη δίωξη όσων εμπλέκονται σε αυτήν.

Η ΟΙΕΛΕ δίνει στη δημοσιότητα τα έγγραφα τον πλαστό τίτλο και την απόφαση επαγγελματικής ισοτιμίας του ΣΑΕΠ.

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά

Κύριε Υπουργέ,

Πριν από μερικές ημέρες η Ομοσπονδία μας κατήγγειλε στην απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ την υπόθεση υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου που έκανε χρήση σεμιναριακής βεβαίωσης ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και μάλιστα ενώ το πρώτο πτυχίο κτήθηκε 25 έτη μετά τον υποτιθέμενο master. Η πλαστογράφηση του τίτλου, ο οποίος μεταλλάχτηκε από βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου 20 ημερών σε μεταπτυχιακό τίτλο έγινε προκειμένου ο παραποιημένος αυτός τίτλος να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την υπηρεσιακή ανέλιξη του συγκεκριμένου στελέχους.

Η πιο σημαντική, ίσως, παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, ήταν ____________________________ (αυτό είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος), αναγνώρισε τον παράνομο μεταπτυχιακό τίτλο ενδεχομένως παραποιώντας στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε ότι, λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου, προκύπτουν ενδείξεις εκτεταμένης διαφθοράς που μπορεί να έχει σοβαρές προεκτάσεις σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση.

Επειδή ___________________ κατείχε και κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις που αφορούσαν την εκπαιδευτική πολιτική, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά επείγον να παρέμβετε για να διαπιστώσετε την ορθότητα των καταγγελλομένων και να φροντίσετε να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο το εν λόγω στέλεχος του ΥΠΑΙΘ όσο και όλοι όσοι συνεργάστηκαν για να συγκαλύψουν την υπόθεση και να πλαστογραφήσουν ή να παραποιήσουν δημόσια έγγραφα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Tags: Υπουργείο ΠαιδείαςΟΙΕΛΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα