Καταγγελία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας‏ για την αντιδημοκρατική στάση της Διευθύντριας στη Δ΄ Δ/νση Αθήνας 4/4

Tweet

Δείτε παρακάτω την κοινή ανακοίνωση - καταγγελία των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης- Καλλιθέας- Μοσχάτου καθώς και το Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας‏ στη Δ΄ Δ/νση 4/4 για την αντιδημοκρατική, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Διευθύντριας.

Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία

align="center">Κάλεσμα σε συγκέντωση διαμαρτυρίας

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, με ακραίο αυταρχισμό και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις προχωρούν στη συγκρότηση ενός εφιαλτικού τοπίου για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς

Αυτήν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική η Διευθύντρια ΔΔΕ της Δ’ Αθήνας υπηρετεί μέχρι κεραίας και εξυπηρετεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό, παραβιάζοντας κατάφωρα κεκτημένα δικαιώματα εκπαιδευτικών και τα μαθητών. Συνέπτυξε τμήματα και αρνήθηκε να τα αναπτύξει όπου ο νόμος επιτρέπει. Ανάγκασε τους συναδέλφους να γίνουν “περιοδεύων θίασος” και εξακολουθεί τις αναγκαστικές διαθέσεις στην α/βάθμια ακόμη και το Μάρτη. Έχει εγκαταλείψει – κυριολεκτικά – εκατοντάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, χωρίς εκπαιδευτικούς και μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Απαιτεί από τους Διευθυντές των σχολείων, να προχωρήσουν στη συγκρότηση ομάδων εργασίας με τον εκβιασμό και την ατομική τρομοκρατία προς τους συναδέλφους. Δεν έχει σταματημό ο κατήφορος και τα ολισθήματα στα οποία υποπίπτει.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά (κι άλλα πολλά), δεν δίστασε να υποπέσει στο παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος. Πριν ακόμα λήξει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους μας, έσπευσε ως «βασιλικότερη του βασιλέως» να τους απολύσει, διακόπτοντας προκαταβολικά τη μισθοδοσία τους! Χωρίς διαπιστωτική πράξη απόλυσης για όσους συναδέλφους μας απολύονται! Ακόμη και για τους συναδέλφους που παρατείνεται η διαθεσιμότητά τους!

Προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον εκπαιδευτικό κόσμο η αντιδημοκρατική, αυταρχική και ανάλγητη στάση της Δ/ντριας.

Τα ΔΣ των δύο ΕΛΜΕ καταδικάζουν και καταγγέλλουν τη Διευθύντρια με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για τη στάση της αυτή και απαιτούν να της αποδοθούν ευθύνες για την παράβαση καθήκοντος.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 2.00μμ σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ΄ Διεύθυνσης ΔΕ.

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε

Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότηταΝα καλυφθούν με εκπαιδευτικούς τώρα όλα τα κενά στα ΕΠΑΛΝα μην εφαρμοστεί ο νόμος για την Αξιολόγηση – λαιμητόμο του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικώνΝα μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων για τη φετινή χρονιά. Να ανατραπεί ο νέος νόμος – σφαγείο για το Λύκειο

Όλοι στη συγκέντρωση στη Δ΄Διεύθυνση ΔΕ

Παρασκευή 4 Απριλίου, 2.00μμ στη Ν. Σμύρνη (Ομήρου 34)

Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Νατάσσα Φαρμάκη Χρήστος Κάτσικας

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος - τηλ./φαξ: 210-9942150
e-mail: [email protected] Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675
τηλ.: 2109597711
e-mail: [email protected]

Tags: ΕΛΜΕ Νότιας ΑθήναςΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας ΜοσχάτουΚαταγγελία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita