Καρέ-καρέ η άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (Video)

/*-->*/

Καρέ-καρέ καταγράφει την άγρια και εντελώς απρόκλητη, σύμφωνα με μαρτυρίες, επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, την ώρα που αποχωρούσαν από τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο υπό έναν καταιγισμό χειροβομβίδων κρότου-λάμψης τα ΜΑΤ επιτίθενται

στους διαδηλωτές, ξυλοκοπώντας άτομα πεσμένα στο έδαφος.

Η στιγμή που οι μπάτσοι επιτίθονται και ξυλοκοπούν χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια, δεκάδες διαδηλωτές του Α/Α μπλοκ στην πορεία του Πολυτεχνείου. #antireport pic.twitter.com/ns2nLIywKJ

— U (@kinimatini) November 17, 2017

Το όργιο βίας συνεχίστηκε και στα Εξάρχεια. Ενδεικτική είναι η μαρτυρία δικηγόρου που σημείωνε ότι «σε μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, χτύπησαν σε σημείο αναισθησίας ένα νεαρό παιδί, στη διασταύρωση Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη, το οποίο έσερναν αναίσθητο σε όλη τη Στουρνάρη. Το παιδί δεν ήταν καν σε θέση να πει το όνομά του.»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεκαέξι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν ακόμη 23 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Στον Ευαγγελισμό η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα

Στο μεταξύ στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από μια φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση.

Πρόκειται για δικηγόρο της Ένωσης Φωτορεπόρτες η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς τη στιγμή που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα.

εξάρχειαεπεισόδιαπορεία Πολυτεχνείουτραυματισμόςφωτοβολίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα