Και ο Παπαθεμελής με την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό

Tweet

Στο σχήμα των Βύρωνα Πολυδωρα και Χρήστου Ζώη, μετά το Νίκο Νικολόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, προστίθεται ο Στ. Παπαθεμελής

Της Βίκυς Σαμαρά

Εκτός από τις δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό φιλοδοξεί να συσπειρώσει στις ευρωεκλογές και ψηφοφόρους από το χώρο του άλλοτε πατριωτικού ΠΑΣΟΚ,

στο οποίο επίσης ανταγωνίζεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά το Νίκο Νικολόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με το σχήμα των Πολύδωρα- Ζώη ξεκινά συνεργασία σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέλιος Παπαθεμελής με τη Δημοκρατική Αναγέννηση. Η συνεργασία δεν έχει λάβει επίσημη μορφή, ωστόσο πληροφορίες από τη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης έχει προσφέρει στελέχη στο φορέα της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό και κυρίως τις πολυάριθμες διασυνδέσεις του στο χώρο της εκκλησίας και σε ένα ακροατήριο με χριστιανικές ευαισθησίες.

Οι επαφές του κ.Παπαθεμελή, έστω και εάν δεν είναι τόσο ισχυρές όσο στο παρελθόν, εκτείνονται και πέραν της Μακεδονίας, όπως και ο κ.Ψωμιάδης εκτός της επιρροής που διατηρεί στην Κεντρική Μακεδονία, έχει ερείσματα στους Πόντιους γενικότερα.

Τα ερείσματα αυτά του είχαν επιτρέψει να συγκεντρώσει 10,06% στο εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ το 2009 και έστω και εάν καταφέρει να προσελκύσει μικρό μέρος των ψήφων αυτών, θα προσθέσει στη δυναμική της Ένωσης.

Η Ενωση υπολογίζει επίσης στο κοινό του Χρήστου Ζώη στη Λάρισα, των Βύρωνα Πολύδωρα και Νίκου Νικολόπουλου στην Αττική και στη δυνατότητα του Γιάννη Μανώλη να προσελκύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου δυσαρεστημένους από τη στήριξη στον Πέτρο Τατούλη νεοδημοκράτες.

Ο τελευταίος ενέταξε μάλιστα πρόσφατα στο ψηφοδέλτιο του ένα πρόσωπο με συναισθηματική απήχηση στο νεοδημοκρατικό ακροατήριο, τον πρώτο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Δημήτρη Τσιγγούνη.

Πηγή: news247.gr

Tags: Βύρων ΠολύδωραςΠαπαθεμελήςΈνωση για την Πατρίδα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα