Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για την απώλεια του Σπύρου Τουλιάτου

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα 16-10-2017 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 97
Δαρδανελίων 7, 17124, Νέα Σμύρνη, Αθήνα

Τηλέφωνο: 6977478338 E-mail:[email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών για την απώλεια του Σπύρου Τουλιάτου

Η Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών

εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για τον ξαφνικό θάνατο του Σπύρου Τουλιάτου.
Ήταν Ιστορικός, φιλόλογος, φιλόσοφος, με μεγάλες γνώσεις επιστημολογίας και του αντικειμένου αρκετών επιστημών, σεμνός και αγωνιστής διανοούμενος, ερευνητής της κοινωνικής εξέλιξης και των νομοτελειών της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά και αληθινός φίλος, δάσκαλος και αδερφός.
Μας έκανε την τιμή να είναι εισηγητής σε πολλές ημερίδες μας, που αφορούσαν την οικονομική επιστήμη της οποίας ήταν εξαίρετος γνώστης. Μαζί δώσαμε επιστημονικούς και ιδεολογικούς αγώνες με εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και με δημοσίευση άρθρων εναντίον της διαθεματικότητας που είναι μια έκφραση του μεταμοντερνισμού, της αποσπασματικότητας της γνώσης που παρέχει το σημερινό σχολείο και της ταύτισης των επιστημών στο λύκειο, παλέψαμε για ένα σχολείο της μόρφωσης και της γνώσης.
Θα μας λείψει η συντροφιά του, οι προτάσεις του, η σκέψη και η συμβουλή του, η αποφασιστική επιμονή του. Αφήνει ωστόσο πίσω του συγγραφικό έργο, άρθρα και βιβλία με τη σφραγίδα της ακεραιότητάς του, και ένα παράδειγμα ζωής - κληρονομιά στους μαθητές και συναδέλφους του.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη θερμή μας συμπαράσταση τούτη τη δύσκολη ώρα στην οικογένειά του, στη γυναίκα του Στέλλα και το γιο του Αστέριο.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών
Ο Πρόεδρος
Παντελής Τέντες

Ενωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών ΔΕΣπύρος Τουλιάτος
Keywords
Τυχαία Θέματα