Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών «στις υπηρεσίες» του Υπουργείου «πουλάει» επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς για μια καλύτερη... αξιολόγηση

Tweet

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)

Τηλέφωνα: 22810 82239

FAX: 2281084163

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Ταχ. Θυρίδα 71, 84100 ΣΥΡΟΣ

[email protected]

Σύρος, 9/9/2014

ΠΡΟΣ: 1. Μέλη ΕΛΜΕ

2. ΜΜΕ

ΚΟΙΝ: 1. Ο.Λ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών «στις υπηρεσίες» του Υπουργείου «πουλάει» επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς για μια καλύτερη... αξιολόγηση.

Δεν έχει όρια η αντισυναδελφικότητα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), που στις πλάτες των

συναδέλφων και με τις «πλάτες» του Υπουργείου, διοργανώνει επί πληρωμή σεμινάρια επιμόρφωσης με σκοπό την «προετοιμασία» των εκπαιδευτικών για καλύτερες επιδόσεις στην αξιολόγηση που ετοιμάζει το ΥΠΑΙΘ!!! «Στα βήματα…της αξιολόγησης», όπως είναι επί λέξη ο τίτλος τους.

Δεν πέρασαν λίγοι μήνες από τότε που σύσσωμος σχεδόν ο κλάδος των εκπαιδευτικών απέρριψε τον περασμένο Μάιο στην πράξη την αξιολόγηση, αρνούμενος να συμμετάσχει στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων σε ποσοστό περίπου 90%, παρά τις εκβιαστικές και αυταρχικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου και διαφόρων στελεχών εκπαίδευσης. Τη στιγμή λοιπόν που οι Ομοσπονδίες και σωματεία των εκπαιδευτικών οργανώνουν εκ νέου την αντίστασή τους απέναντι στα ολοκληρωτικά σχέδια του Υπουργείου για την αξιολόγηση – χειραγώγηση του κλάδου, που θα οδηγήσει συστηματικά σε απολύσεις, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ετοιμάζει σεμινάρια επιμόρφωσης των συναδέλφων για «Οργάνωση ατομικού φακέλου του εκπαιδευτικού»(!), πάντα με το αζημίωτο φυσικά…

Αντί η Ε.Ε.Φ. να συνταχθεί με τον υπόλοιπο κλάδο στον αγώνα για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο με καλύτερες συνθήκες μάθησης και διδασκαλίας απαλλαγμένο από επιθεωρητισμούς και χειραγώγηση, στον αγώνα για αξιοπρέπεια, μόνιμη και σταθερή εργασία και νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, αντίθετα «λιπαίνει» ακόμα περισσότερο το έδαφος για την επερχόμενη λαίλαπα της αξιολόγησης, που απειλεί με κατηγοριοποιήσεις και κλείσιμο σχολείων, με απολύσεις εκπαιδευτικών και με νέους σκληρούς ταξικούς διαχωρισμούς τους μαθητές μας. Και όλα αυτά εκμεταλλευόμενη οικονομικά την απελπισία και την απόγνωση κάποιων συναδέλφων για την απόκτηση κάποιων επιπλέον «βεβαιώσεων» που θα «φουσκώσουν» τον ατομικό τους φάκελο και θα τους θωρακίσουν δήθεν από την αξιολόγηση.

Τους προειδοποιούμε όμως για άλλη μια φορά ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντί τους , αυτοί και όποιοι άλλοι «καλοθελητές» του Υπουργείου υπηρετούν τα σχέδιά του, υπονομεύοντας τις αποφάσεις του κλάδου , των ομοσπονδιών και των σωματείων του και καλούμε τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια της «ντροπής».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Παπαμιχαήλ Π.

Ο Γενικός Γραμματέας

Παπαδημητρίου Δ.

Tags: ΕΛΜΕ Α ΚυκλάδωνΕΕΦΕνωση Ελλήνων Φυσικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα