Η ΔΠΕ Κυκλάδων ...ξέχασε(!) να ανακοινώσει λειτουργικό κενό;

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ακρωτήρι

847 00 ΘΗΡΑ

Πληροφορίες: Νικολέττα Αρβανίτη

Τηλ.: 6980674655

Ακρωτήρι, 11 Σεπ 2014

ΑΠ: 2

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΑΙΘ

2. ΠΔΕ Ν. Αιγαίου

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΠΕ Κυκλάδων

2. ΔΟΕ

3. ΣΠΕ Θήρας

4. Τα μέλη του Συλλόγου

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι

Με έκπληξη, λύπη και αγανάκτηση

πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το σχολείο μας στο οποίο για το τρέχον σχολικό έτος έχουν εγγραφεί είκοσι πέντε (25) μαθητές και μαθήτριες θα λειτουργήσει μέχρι να τοποθετηθεί προσωρινός αναπληρωτής της δεύτερης φάσης προσλήψεων, με έναν δάσκαλο. Αναλυτικότερα:

Στο 2/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου Θήρας, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίσθηκε ως σχολείο απομακρυσμένης περιοχής, είναι τοποθετημένοι οργανικά τρεις δάσκαλοι ΠΕ70 εκ των οποίων μόνο ο ένας υπηρετεί το τρέχον σχ. έτος σ’ αυτό. Οι άλλες δύο δασκάλες είναι αποσπασμένες η μεν μία στο εξωτερικό η δε άλλη σε άλλο ΠΥΣΠΕ η οποία και γνωστοποίησε την ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο όπου αποσπάσθηκε, την 1-09-14. Και οι δύο αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Αυτό σημαίνει η ΔΠΕ Κυκλάδων γνώριζε ότι το σχολείο έχει δύο λειτουργικά κενά, ένα για το πρωινό τμήμα και ένα για το Ολοήμερο Τμήμα. Κατά την τοποθέτηση των αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΠΕ και των αιτουμένων απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ η ΔΠΕ Κυκλάδων γνωρίζοντας, ως όφειλε άλλωστε, τα λειτουργικά κενά του σχολείου μας ανακοίνωσε το ένα εξ αυτών θεωρώντας ότι το δεύτερο (αυτό του ΟΤ ) θα καλυφθεί με προσ. αναπληρωτή ΕΣΠΑ για τα ΟΤ. Το εν λόγω κενό του πρωινού τμήματος δεν καλύφθηκε με τις άνω αποσπάσεις. Έτσι περιμέναμε ότι θα καλυφθεί με την τοποθέτηση των πρώτων προσ. αναπληρωτών. Όμως, κατά παράδοξο τρόπο, η ΔΠΕ Κυκλάδων κατά την διαδικασία τοποθέτησης των προσληφθέντων αναπληρωτών δεν ανακοίνωσε λειτουργικό κενό στο σχολείο μας με αποτέλεσμα να μη τοποθετηθεί κανείς αφού όταν συνέτασσαν την δήλωση προτιμήσεων τούς έλεγαν ότι στο σχολείο του Ακρωτηρίου δεν έχει κενό και έτσι δεν το δήλωσε κανείς παρά την επιθυμία πολλών εξ αυτών να το πράξουν. Η αιτιολόγηση του τραγικού αυτού σφάλματος εκ μέρους της ΔΠΕ Κυκλάδων ήταν «δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει κενό, δυστυχώς τώρα δεν γίνεται τίποτε, κάντε υπομονή μέχρι τη δεύτερη φάση αναπληρωτών».

Εγείρεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: Γιατί η ΔΠΕ Κυκλάδων δεν ανακοίνωσε το λειτουργικό κενό στο σχολείο μας κατά την διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών, παρ’ όλο που το γνώριζε όπως εκ των ανωτέρω αλλά και εκ των πεπραγμένων συνάγεται και αφού μία εβδομάδα πριν το είχε ανακοινώσει κατά την διαδικασία τοποθέτησης των αποσπασμένων;

Κυρίες και κύριοι

Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, με μεγάλη υπομονή αλλά και επιμονή και πείσμα, καταβάλλουμε μαζί με τους δασκάλους μας αδιάκοπες προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανό το σχολείο μας, για τα παιδιά μας, για το χωριό μας, για όλους μας. Περιμέναμε ότι η πολιτεία θα είναι αρωγός σ’ αυτές τις προσπάθειές μας, στελεχώνοντας το σχολείο μας όχι μόνο με δασκάλους αλλά και με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και όχι να μας συνιστά υπομονή και να αφήνει τα παιδιά μας χωρίς δάσκαλο.

Προς τούτο παρακαλούμε θερμά όπως:

1. Μεριμνήσετε για την άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των παιδιών μας, η οποία προκλήθηκε από σφάλμα των υπηρεσιών σας, με την άμεση τοποθέτηση δασκάλου ΠΕ70 στο πρωινό τμήμα του σχολείου μας.

2. Ως διοικητικώς και πειθαρχικώς προϊστάμενοι διερευνήσετε το θέμα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

3. Μας γνωστοποιήσετε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Tags: ΣαντορίνηΘήραΔημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου Θήρας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
δπε κυκλαδων
Τυχαία Θέματα