Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον Διευθυντή ΔΕ Εύβοιας για τις πειθαρχικές ποινές σε μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ο οποίος επέβαλε πειθαρχική τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Η ποινή αφορά γραπτή επίπληξη σε βάρος των τριών εκπαιδευτικών, οι οποίοι παραβρέθηκαν σε σχολεία τη Εύβοιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του ΟΟΣΑ

σε αυτά.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, καταγγέλλει τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ο οποίος επέβαλε την πειθαρχική ποινή της γραπτής επίπληξης στην Πρόεδρο και στα 2 μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του Σωματείου, επικαλούμενος, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, ψευδείς κατηγορίες. Η «κατηγορία» που αποδίδεται στους 3 συναδέλφους είναι ότι παραβρέθηκαν «χωρίς άδεια» σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου – Κονιστρών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του ΟΟΣΑ και στελεχών της διοικητικής ιεραρχίας στα παραπάνω σχολεία.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας παραβρέθηκαν εκεί, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια άμεσης παρέμβασης του ΟΟΣΑ στα σχολεία, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αντιεκπαιδευτικές εκθέσεις και μέτρα που προτείνει και έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Παιδείας με το 3ο Μνημόνιο να υλοποιήσει, στο πλαίσιο της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισής του.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας έχουν προβεί σε ενστάσεις, ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών ενώ όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα έκαναν χρήση κανονικών αδειών. Κάθε πειθαρχική ποινή σε βάρος τους ισοδυναμεί με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας και δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους διωκόμενους συναδέλφους και θα στηρίξει όποιες δράσεις οργανώσει η τοπική ΕΛΜΕ για το ζήτημα αυτό.

ΕΛΜΕ ΕυβοιαςΑΔΕΔΥδιευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςΚαταγγελία
Keywords
Τυχαία Θέματα