Για τις τοποθετήσεις και τα κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα και καλή τοποθέτηση σε όλους.

Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και πολύωρα συμβούλια προβήκαμε στην κατανομή θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Κεντρική Μακεδονία ,έχοντας πίνακες ΑΣΕΠ και πιστώσεις πρώτη φορά φέτος τόσο νωρίς. Τόσο εμείς το πενταμελές υπηρεσιακό συμβούλιο όσο και οι υπάλληλοι της περιφερειακής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθήσαμε για το καλύτερο όλων των σχολείων

και ΚΕΔΔΥ της περιφέρειάς μας.

Ωστόσο έχει ήδη ενημερωθεί ο Τοπικός Σύλλογος από εμάς για τα κενά που ακόμα συνεχίζουν να υπάρχουν και είναι αδύνατο να καλυφθούν με το 10% των πιστώσεων που εναπομένει για τη δεύτερη φάση. Αυτή τη στιγμή με έναν γρήγορο υπολογισμό συνεχίζουν να υπάρχουν περί τα πλέον των είκοσι κενών ΠΕ21-26, ΠΕ 29 και ΠΕ28 καθώς και πλέον των δέκα με δεκαπέντε κενών για ειδικότητες όπως ΠΕ23, ΠΕ30 και ΠΕ 25 σε ΣΜΕΑΕ.

Επίσης δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ΕΔΕΑΥ της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς κενά υπάρχουν ακόμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και στους λοιπούς νομούς. Έχει γίνει μία ορθολογιστική προσπάθεια κατανομής όλων των πιστώσεων ( ΕΔΕΑΥ-ΚΕΔΔΥ- ΣΜΕΑΕ) έτσι ώστε συνυπολογίζοντας το δυναμικό των σχολείων σε μαθητές, τη φύση των δυσκολιών των μαθητών που εξυπηρετούν, το προσωπικό που έχει από μόνιμους ΕΕΠ και ΕΒΠ το κάθε σχολείο και ΚΕΔΔΥ καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές.

Για παράδειγμα όλες οι επαρχιακές πόλεις φροντίσαμε να έχουν από μία ΕΔΕΑΥ. Είναι όμως πολύ σημαντικό να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Την πρωτοβουλία αυτή έχει αναλάβει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο πλευρό της οποίας είμαστε όλοι τόσο οι αιρετοί, όσο και οι τοπικοί σύλλογοι.
Ας ελπίσουμε στις όσο το δυνατόν περισσότερες πιστώσεις άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και των ΚΕΔΔΥ προς όφελος πάντα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους

Χριστίνα Αδαμίδου

ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής ΜακεδονίαςΧριστίνα Αδαμίδουκενά εκπαιδευτικώνκενά
Keywords
Τυχαία Θέματα