Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβάτες που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα - Eπιβάτης: «Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε»

Ήδη το πλοίο έχει αρχίσει να εγκαταλείπεται και έχουν κατεβεί στη θάλασσα επτά με οχτώ σωσίβιες λέμβοι. Επίσης αρκετοί επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από ιταλικό σκάφος. Παράλληλα, στην περιοχή έφτασε και το φορτηγό πλοίο Spirit of Piraeus στο οποίο και επιβιβάζονται επιβάτες, ενώ έσπευσε και το επιβατηγό Cruise Europa.

---------------------

Οι πρώτες στιγμές από την ώρα που έπιασε φωτιά το πλοίο ήταν συγκλονιστικές. Αν και δεν επικράτησε

πανικός η ανησυχία ήταν μεγάλη.

Μιλώντας στον Σκάι επιβάτης έλεγε «Προσευχηθείτε για μας, καιγόμαστε».
Λίγο νωρίτερα, μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία ακούστηκε στην ίδια εκπομπή, από έναν άνδρα ο οποίος ταξίδεψε με το συγκεκριμένο πλοίο πριν λίγες ημέρες.
Ο άνδρας τόνισε πως «συζητούσαμε με το πλήρωμα ότι αυτό το πλοίο δεν πρόκειται να κάνει άλλο ταξίδι. Βγαίναμε για τσιγάρο και βλέπαμε τις βάρκες και λέγαμε ότι αν χρειαστεί δεν πρόκειται να κατέβουν στη θάλασσα. Επικρατούσε πλήρης ασυνεννοησία. Περιμέναμε μία ώρα για να μας βγάλουν έξω από το πλοίο», είπε ο μάρτυρας που ταξίδεψε με το ίδιο πλοίο ανήμερα Χριστούγεννα.

«Βλέπουμε παντού φωτιές. Οι φλόγες έρχονται από το γκαράζ, τις καμπίνες», είπε ο ίδιος. Εκκληση για βοήθεια έκανε άλλος επιβάτης, μιλώντας στο MEGA. «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί».

Αλλη γυναίκα τόνισε πάλι στο Mega ότι η φωτιά είναι μεγάλη, καίγονται ολοσχερώς αυτοκίνητα. Η ίδια έλεγε ότι έχει πλησιάσει ένα πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών που έχει κατεβάσει σωσίβιες λέμβους αλλά που δεν μπορεί να προσεγγίσει, ένα φορτηγό πλοίο καθώς επίσης και ένα αεροπλάνο που πετά πάνω.

Από καταγγελίες που έγιναν αναφερόταν ότι το συγκεκριμένο πλοίο ήταν «χαμηλό» και τα βυτιοφόρα έβρισκαν πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα είναι ιταλικό, οι περισσότεροι δεν μιλούν ούτε αγγλικά και είναι αδύνατη η επικοινωνία και οι οδηγίες προς τους επιβάτες.

---------------------

Φωτιά σήμερα τα ξημερώματα εκδηλώθηκε σε επιβατικό πλοίο με σημαία Ιταλίας Νόρμαν Ατλαντικ έξω από την Κέρκυρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβάτες έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σκάφος καθώς έχει δοθεί η εντολή από τον κυβερνήτη.

Δύο πλοία τα οποία πλέουν κοντά στο Νόρμαν Ατλάντικ έχουν πάρει εντολή να φτάσουν κοντά του για να παράσχουν βοήθεια στο καιγόμενο σκάφος.

Στο Νόρμαν Ατλάντικ το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα για την Ιταλία βρίσκονται 411 επιβάτες, 55 μέλη πλήρωμα και δεκάδες ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα.

Άγνωστοι μέχρι στθγμής οι λόγοι της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου και σύντομα εξαπλώθηκε.

Tags: Κέρκυραπλοίοφωτιά
Keywords
Τυχαία Θέματα