Εξελίξεις με τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο δέχθηκε 14 μαχαιριές σε θώρακα και πλάτη, πνεύμονα και καρδιά, έφερε τραύμα στο δεξί μάγουλο από μαχαίρι και γροθιά στο δεξί μάτι.

Η πορεία της άτυχης εφοριακού φαίνεται να έχει καταγράφει σε βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας και βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, φαίνεται μία κοπέλα που μοιάζει με τη Δώρα Ζέμπερη, να προχωρά κατά μήκος του πεζοδρομίου και την ίδια

στιγμή στον δρόμο να κινείται μία μηχανή με δύο επιβαίνοντες που σταματούν για λίγα δευτερόλεπτα και ρίχνουν ματιές προς το μέρος της.

Στη συνέχεια η κοπέλα του βίντεο που οι άνθρωποι της Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζουν πως είναι το θύμα, στρίβει αριστερά και περνά απέναντι για να περάσει την πύλη του νεκροταφείου, λίγη μόλις ώρα πριν βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του enikos.gr, οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου της 33χρονης εφοριακού, ωστόσο έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή των στοιχείων που θα τις οδηγήσει πιο κοντά στον θύτη.

Η αστυνομία εξετάζει προσεκτικά τα ρούχα της Δώρας Ζέμπερη, ενώ ταυτόχρονα έχει πάρει υλικό και από τα νύχια της, αφού θεωρεί ότι πριν τη δολοφονία της υπήρξε μάχη ανάμεσα στο θύμα και τον ή την δράστη. Στη σκηνή του εγκλήματος υπήρχαν ακόμη και κάποια αποτσίγαρα, τα οποία οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει.

Επί της ουσίας οι αστυνομικές Αρχές έχουν «χτενίσει» το νεκροταφείο, ενώ έχουν συλλέξει βίντεο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια για το τι οδήγησε τον ή την δράστη να σκοτώσει την 33χρονη, υπάρχουν δύο, τα οποία έχουν σχεδόν αποκλειστεί.

Το πρώτο είναι το έγκλημα να σχετίζεται με την επαγγελματική ιδιότητα του θύματος με την προϊσταμένη της στην Α' ΔΟΥ Πειραιά να αναφέρει ότι ουδέποτε της έδωσε να χειριστεί κάποια σοβαρή υπόθεση. Ενώ το δεύτερο, το οποίο φαίνεται να αποκλείεται, είναι αυτό να έχει κάποια εμπλοκή ο πρώην σύντροφός της που είναι αστυνομικός και κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο για τη διάπραξη του εγκλήματος της ληστείας.

"Αν είχα μπροστά μου αυτόν που το έκανε, θα τον σκότωνα" δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη που το απόγευμα της Τετάρτης στο Β' Νεκροταφείο έπεσε νεκρή μετά τις 14 μαχαιριές που δέχθηκε από τον δολοφόνο της.

"Μου είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα. Ήταν πολύ ηθική, πολύ τυπική στη δουλειά της. Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο, γιατί είχε κουραστεί και είχε φοβηθεί".

Ο πατέρας της εφοριακού ισχυρίστηκε πως η κόρη του χειριζόταν ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ. "Είχε τη λίστα Λαγκάρντ κι άλλες 5 - 6 λίστες, απ' ότι μου είχε πει το παιδί το ίδιο", είπε χαρακτηριστικά ο χαροκαμένος πατέρας, ζητώντας ταυτόχρονα από το ΣΔΟΕ να αποκαλύψει όλα όσα είχε αναλάβει στην υπηρεσία της η κόρη του, θεωρώντας ότι εκεί "κρύβεται" το κίνητρο της δολοφονίας. "Είναι πληρωμένοι δολοφόνοι... Το ΣΔΟΕ να βγει σήμερα στον ελληνικό λαό και να πει ποιος "έφαγε" το παιδί μου".

δολοφονίαεφοριακός
Keywords
Τυχαία Θέματα