Επίδομα αλληλεγγύης σε νέους ανέργους - Οι διευκρινήσεις της διοικητού του ΟΑΕΔ

Ως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι 18 έως 24 ετών για επικαιροποίηση των στοιχείων τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού τους, ώστε να τους πιστωθεί το ποσό του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, είπε το πρωί η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται αίτηση και έχουν δικαίωμα στο έκτακτο επίδομα

όλοι οι νέοι που αναζητούν εργασία. (ΟΑΕΔ) Όσοι δεν έχουν λογαριασμό σε τράπεζα ήδη ή δεν είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους θα πρέπει να ανοίξουν ένα λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα διευκρίνισε η κ. Καραμεσίνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Καραμεσίνη νωρίτερα στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι ο ΟΑΕΔ διενεργεί και προγράμματα απασχόλησης, απαντώντας έτσι στην κριτική ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε για προγράμματα απασχόλησης.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία νέων θεωρήθηκε ότι δεν έχει πρόσβαση σε καμία παροχή ενώ πρόκειται για νέους που δεν έχουν οικονομική αυτονομία. Επιπλέον έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και επίσης όταν ανεξαρτητοποιούνται έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Να σημειωθεί ότι οι άνεργοι νέοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ από τις 31 Οκτωβρίου ως και σήμερα.

ΟΑΕΔΜαρία Καραμεσίνη
Keywords
Τυχαία Θέματα