Επαναπρόσληψη των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Βόλου

Tweet

Την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Βόλου για το σχολικό έτος 2014 -15, εφόσον το επιθυμούν και δεν εργάζονται αλλού, αποφάσισε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνεδρίασε σήμερα, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει ληφθεί και από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλα Μπαρτζιώκα τόνισε ότι επρόκειτο για μια εκκρεμότητα η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί καθώς το προσωπικό καθαριότητας απαιτείται να βρίσκεται στις σχολικές μονάδες από 1ης Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου απασχολούν για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων 81 άτομα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 47 άτομα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχει εξοφλήσει το σύνολο του κόστους μισθοδοσίας τους για την προηγούμενη περίοδο.

Όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα «θεωρήσαμε χρέος μας να δρομολογήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε το θέμα των καθαριστριών να έχει διευθετηθεί εγκαίρως και, σε κάθε περίπτωση, πριν από το Σεπτέμβριο, έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα από άποψη καθαριότητας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπαρτζιώκα ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ήδη έχει αποσταλεί στο Δήμο Βόλου από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσό ύψους 245.000 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί εντός του Αυγούστου, προκειμένου τα σχολεία να αναταποκριθούν άμεσα στις αυξημένες ανάγκες της έναρξης του σχολικού έτους.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Tags: καθαρίστριεςΒόλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα