Ενωση γονέων Σπάτων Αρτέμιδας: Η κανονικότητα του υπουργείου και η πραγματικότητα

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς ακούσαμε για άλλη μια φορά μεγάλα λόγια για επιστροφή των σχολείων στην «κανονικότητα» και για τους εκπαιδευτικούς που τάχα είναι στη θέση τους. Σήμερα, πέντε μήνες μετά και αφού μπήκε και ο νέος χρόνος, εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι την «κανονικότητα» η κυβέρνηση μάλλον την αντιλαμβάνεται με το δικό της τρόπο:

Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας, συνεχίζουν να υπάρχουν κενά και για το λόγο αυτό συνεχίζουν να γίνονται μαθήματα εκ περιτροπής. Για παράδειγμα, το μάθημα της

Τεχνολογίας της Γ’ Γυμνασίου στο 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, κάποια τμήματα θα το διδαχτούν το 1ο μόνο εξάμηνο και κάποια άλλα τμήματα θα το διδαχτούν το 2ο μόνο εξάμηνο. Άραγε κανονικότητα σημαίνει κάποια μαθήματα να τα διδάσκονται οι μαθητές ένα μόνο εξάμηνο αντί για δύο όπως λέει το πρόγραμμα σπουδών;

Αν και φέτος είχαν ξεκινήσει νωρίς τα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας Δήμο μας, και το υπουργείο διαφήμισε ότι φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε έγκαιρα η ενισχυτική διδασκαλία, από την αρχή του νέου έτους η ενισχυτική διδασκαλία καταργήθηκε καθώς οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν κάπου αλλού και δεν έχουν αναπληρωθεί. Επισημαίνουμε ότι η ενισχυτική διδασκαλία είναι ένας νέος θεσμός που τον θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αφορά κατά κύριο λόγο τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στην παραπαιδεία για να καλύψουν τα κενά των παιδιών τους.

Απαιτούμε να σκύψει η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματα που υπάρχουν. Η παιδεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με όρους επικοινωνιακής πολιτικής. Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη των κενών που ακόμα υπάρχουν. Απαιτούμε το υπουργείο παιδείας να αναπληρώσει τα κενά στην ενισχυτική διδασκαλία προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα άμεσα.

Σπάτα 15/1/2018

διαμαρτυρίαεκπαιδευτικά κενάενισχυτική διδασκαλίαΕνωση γονέων Σπάτων Αρτέμιδας
Keywords
Τυχαία Θέματα