Ενημερωτικό για ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρ. 1

Τακτικό μέλος Ακρίτας Καλούσης
6973359166
Αναπλ. Μέλος
Βιολέττα Πατέλη
6976372500

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στα πλαίσια της εναλλαγής, της περιοδικότητας, της δυνατότητας για την ανάληψη θέσης σε συνδικαλιστικά όργανα ή άλλα, από κάθε μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε., από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι τη λήξη της θητείας, τη θέση του τακτικού αιρετού εκπροσώπου στο Α/ΠΥΣΠΕ Αττικής αναλαμβάνει ο σύν. Ακρίτας Καλούσης, αντικαθιστώντας τον σύν. Γιάννη Αναγνωσταρά, με αναπληρωματικό μέλος τη συν. Βιολέττα Πατέλη. Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων πιστοί στις αρχές τους από την πρώτη τους θητεία στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, το 1999, εφαρμόζουν την εναλλακτική θητεία και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ώστε να αποκλείεται ο παραγοντισμός με μόνιμη στόχευση την επιστροφή, μετά την θητεία τους, στον φυσικό τους χώρο, τη σχολική τάξη

Η παρουσία του αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής με το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα αποτελεί θέση ευθύνης που σκοπό έχει να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Σκοπός της είναι, ο αιρετός της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης να είναι το αυτί και το μάτι του κάθε συναδέλφου βάζοντας φραγμό σε τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης και διεκδικώντας από κοινού με το εκπαιδευτικό κίνημα, με τους εκπαιδευτικούς της τάξης και τους μάχιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων την υλοποίηση των αιτημάτων μας .
Τα τελευταία χρόνια η επιβολή της κοινωνικής βαρβαρότητας από όλα τα κόμματα του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ), σε απόλυτη συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, δημιουργεί μια ασφυκτική πραγματικότητα για το δημόσιο σχολείο. Από κοντά και με την ανοχή τους, η Χ.Α. αλωνίζει κυρίως στις φτωχογειτονιές σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία στους αδύναμους και ανήμπορους.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης (Φίλης-Γαβρόγλου) ακολουθούν τα χνάρια των υπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπουργικές αποφάσεις Φίλη , οι συγχωνεύσεις, η υποχρεωτικότητα του 30ωρου, η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η ατομική αξιολόγηση, η αδιοριστία , η επέκταση της ελαστικής εργασίας, η οικονομική ασφυξία των λειτουργικών δαπανών και γενικά η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η απαξίωση της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης αποτελούν το μνημονιακό πλαίσιο της συνέχειας αυτών των κυβερνήσεων.
Παράλληλα η κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στους σχεδιασμούς του ΟΟΣΑ το επόμενο διάστημα επιχειρεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τα μνημόνια μέσα από τον «εξορθολογισμό των πόρων», την «αυτοαξιολόγηση» και την «αυτονομία των σχολικών μονάδων», την «αποτελεσματικότητα» στη διοίκηση.
Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με την μορφή περιθωριοποίησης- γκετοποίησης (ΔΥΕΠ εντός της δομής) συνεχίζεται και την τρέχουσα σχολική χρονιά σε πολλές περιοχές της Αττικής (π.χ. Μαλακάσα, Αυλώνα Συκάμινο, Παιανία, Σχιστό, Σκαραμαγκά κ.ά.),ενώ πολλά τμήματα υποδοχής (ΖΕΠ) στα σχολεία μένουν αστελέχωτα. Το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για πλήρη ένταξη των παιδιών –προσφύγων ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος παραμονής τους στη χώρα μας και του νομικού πλαισίου που θα διέπει αυτή την παραμονή, στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με όρους συνεκπαίδευσης με τα ελληνόπουλα δεν υλοποιείται.
Ως εκπαιδευτικό κίνημα, μέρος του εργατικού μαζικού κινήματος, διεκδικούμε το 12χρονο ενιαίο υποχρεωτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο, τη δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, τους μαζικούς διορισμούς και τη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και όλες. Αγωνιζόμαστε για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Αγωνιζόμαστε για την ρήξη και ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, για την κοινωνική χειραφέτηση, το σπάσιμο των δεσμών των μνημονίων.

Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών παραθέτουμε στοιχεία για τη σύνθεση και τις βασικές αρμοδιότητες του Α/ΠΥΣΠΕ .
Το Α/ΠΥΣΠΕ είναι πενταμελές υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο που αποτελείται από :
α) τον Περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης (Χ. Λόντος) πρόεδρος,
β)τον Προϊστάμενο του Τμήματος Επιστημονικής Καθοδήγησης (Χ. Αναστασόπουλος) – αντιπρόεδρος
γ)τη Δ/ντρια εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής (Β. Ξυθάλη)
δ) δύο αιρετά μέλη : Ακρίτας Καλούσης (Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) και Ε. Μπαρμπέρης (ΠΑΜΕ).

Μεταξύ των θεμάτων που αποφασίζει το Α/ΠΥΣΠΕ είναι : απαλλαγές καθηκόντων διευθυντών-υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε περιφερειακές διευθύνσεις, εκδικάσεις πειθαρχικών υποθέσεων, εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές, αποδόσεις δεύτερης ειδικότητας κλπ
Για όλα τα παραπάνω καλούμε κάθε σύλλογο που έχει συναδέλφους με τέτοια ζητήματα να απευθύνεται σε μας και να μας ενημερώνει άμεσα για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση μας στο συμβούλιο και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.
Επίσης επισημαίνουμε ότι η περιφέρεια σ όλη αυτήν την προσπάθεια επιβολής της πολιτικής των περικοπών, συγχωνεύσεων και υποχρεωτικών μετακινήσεων, αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο. Ιδιαίτερα στην επόμενη περίοδο που θα επιχειρήσουν και πάλι την επιβολή συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων και τμημάτων και παράλληλα την κατασκευή τεχνητών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών με στόχο την υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων στα πλαίσια της περιφέρειας.
Στόχος όλων μας, είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κινήματος και η συμβολή μας στην ανάπτυξη του, ώστε να επιτευχθεί ο συντονισμός των συλλόγων Π.Ε. για να μπλοκαριστούν αυτές τις προσπάθειες.

ΑΠΥΣΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα