Ενδοκυβερνητική διαμάχη Τσακνή-Ξυδάκη για την ΕΡΤ

Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο το βράδυ όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, στο πάνελ «Protecting the fourth estate: Democracy, Accountability and the Media» του 2ου Οικονομικού Φόρουμ, εξέφρασε την άποψή του για την κρατική τηλεόραση:

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική

αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία», ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Αιτία για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη της δημοσιογραφίας και των μέσων -κατά τον κ. Ξυδάκη- είναι «η δημοσιογραφία του κουτσομπολιού, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδεις όρους αναπαραγωγής».

Στην επιστολή-απάντησή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ επέρριψε ευθύνες στον κ. Ξυδάκη τόσο γιατί δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής όσο και για το ότι και ο ίδιος έχει ευθύνη για την κατρακύλα -όπως είπε- της ΕΡΤ: «Αξιότιμε κύριε κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ, Φίλε(;) Νίκο: Δεν απάντησα χτες στη δήλωσή σου περί τριτοκοσμικής ΕΡΤ, περιμένοντας σήμερα μια διορθωτική δήλωση συγγνώμης εκ μέρους σου. Δεν το έκανες!

Θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών μου προκάλεσε η στάση σου! Χωρίς περιστροφές λοιπόν και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, ως καλλιτέχνης κυρίως (χωρίς φυσικά να απεμπολώ την ιδιότητα του προέδρου), εξηγούμαι:
Οπως καλά γνωρίζεις, οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ υπουργοί είναι τρεις: ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο υπουργός Πολιτισμού. Υπήρξες υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της… κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τσακνής.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιτέθηκε και στον διευθυντή γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριο Λαζαρίδη λέγοντας: «Πάντως στο φτωχό και σαστισμένο (από τη στάση σου) μυαλό μου, κυριαρχεί μια ανακοίνωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (μιας και η ΕΡΤ σκοπεύει να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων): “Μακάριος – Νίκος, σημειώσατε Χ”. Στο πιο ποιητικό θα έλεγα: “Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού”» και ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε στο Διαδίκτυο: «Και ποιητής ο μουσικοσυνθέτης κ. Τσακνής!».

Στον πρόεδρο της ΕΡΤ δεν είχε απαντήσει μέχρι χθες το βράδυ ο κ. Ξυδάκης. Είχε σπεύσει όμως να απαντήσει στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για παιχνίδι παραπληροφόρησης. Η Πειραιώς απάντησε άμεσα: «Η ανακοίνωση – απολογία του κ. Ξυδάκη προφανώς απευθύνεται, μέσω της Νέας Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το θάρρος να απαντήσει απευθείας στον κ. Τσακνή. Προφανώς, γιατί κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου του τράβηξαν το αφτί για τις αλήθειες που είπε για την ΕΡΤ.

Διονήσης ΤσακνήςΕΡΤΝίκος ΞυδάκηςΕνημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα