Ένα φάντασμα πλανιέται…, του Βασίλη Μαυρέλουο

Ανακοινώσεις

Ένα φάντασμα πλανιέται…

Απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση-Απεργία διαρκείας παντού.Τώρα!

1.Μα είναι με τα καλά τους, πάνε να απεργήσουνε μέσα στις εξετάσεις για δυο επιπλέον διδακτικές ώρες τη βδομάδα;

Τα παιδιά και τους γονείς δεν τους υπολογίζουν, δεν τους λογαριάζουν καθόλου;

Είναι παιδαγωγοί, είναι δάσκαλοι αυτοί; Και λοιπά, και λοιπά, kαι λοιπά…

Οργιάζουν νυχθημερόν τα παπαγαλάκια των δελτίων των 8 προσπαθώντας να ντοπάρουν την κοινωνική πλειοψηφία ενάντια στην απεργία

των καθηγητών στις εξετάσεις.

Oι δυο παραπάνω ώρες που ήταν αρκετές για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να τιναχτεί το καπάκι της συσσωρευμένης αγανάκτησης και οργής που επικρατεί στον κόσμο της εκπαίδευσης -για τους καλόπιστους που δεν γνωρίζουν – μεταφράζονται άμεσα :

* σε 10000 απολύσεις (το λιγότερο) αναπληρωτών το Σεπτέμβρη και εξ'αιτίας αυτού σε διπλάσιες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

* σε ισόβια αδιοριστία και ανεργία των πτυχιούχων και των φοιτητών των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών
* σε εργασιακή περιπλάνηση ανά την Ελλάδα χιλιάδων εκπαιδευτικών

*σε απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών που θα βγουν λογιστικά υπεράριθμοι και θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις, μπαίνοντας σε καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας με την εφαρμογή του συνδυασμού ‘αξιολόγησης-χειραγώγησης-διωγμού και του υπάρχοντος πειθαρχικού νομικού πλαισίου στο δημόσιο
*σε κλείσιμο σχολείων με τις αναδιαρθώσεις- καταργήσεις-συγχωνεύσεις και σε ερήμωση των χωριών και της υπαίθρου

* σε σχολική και παιδαγωγική ασφυξία μαθητών -εκπαιδευτικών και σε περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης

Και σε πολλά ακόμη…

2. Tον χρόνο (Μάης-εξετάσεις) τον επέλεξε η κυβέρνηση προκαλώντας για κάτι (αύξηση ωραρίου) που δεν αφορά τη σχολική χρονιά που λήγει αλλά την επόμενη.

Και δεν το έκανε τυχαία ούτε από κακό υπολογισμό ή λάθος.Προκαλούν ανοιχτά τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας στοχεύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και συμμαχώντας με τον κοινωνικό κανιβαλισμό(βλέπε χτεσινές ανακοινώσεις ΝΔ- τομέα παιδείας και νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) .

Η μη απάντηση από μεριάς συνδικαλιστικού κινήματος στην πρόκληση,η λευκή σημαία, η μεταφορά του χρόνου έναρξης της σύγκρουσης ‘όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες’, ή στη Δευτέρα Παρουσία, θα σήμαινε ουσιαστικά μια ''άνευ όρων παράδοση'' της εκπαιδευτικής κοινότητας στην τροικανή και κυβερνητική βουλιμία, απανωτά μέτρα μέσα στο καλοκαίρι και συντριπτικά κτυπήματα σε όλο τον κόσμο της εργασίας.

Κήρυξαν τον πόλεμο τώρα και τώρα πρέπει να πάρουν την απάντηση που αρμόζει.

Η υπάρχουσα πλειοψηφία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στα Δ.Σ των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ -στις 40 μέρες που απομένουν μέχρι τα εκλογικά συνέδρια - έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά κι έχει αφήσει χώρο στα κυβερνητικά επιτελεία δια των καθεστωτικών-μνημονιακών μ.μ.ε να περάσουν τη γραμμή και την προπαγάνδα τους .

3. Ας κάνει επιστράτευση η τρικομματική συγκυβέρνηση, ας ντύσει στο χακί όλο τον κόσμο της εργασίας και της εκπαίδευσης, ας κατεβάσει το στρατό και τα τανκς.

Στο τέλος θα πέσει -και το ξέρει- όπως όλες οι λαομίσητες χούντες, κοινοβουλευτικές με ή δίχως το φερετζέ τους. Το ζήτημα πλέον έχει τεθεί :Θα μένουμε γονατιστοί και σκυμμένοι σαν τους δούλους ή « θα υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι τους; »

Η γενική απεργία διαρκείας θα'πρεπε να’χε γίνει μέσα στην μνημονιακή τριετία που πέρασε. Κάποιοι τη σνόμπαραν και την υποτίμησαν. Άλλοι την φοβήθηκαν και τη φοβούνται ακόμα. Άλλοι έχυσαν και χύνουν τόνους λάσπη σ’όσους την πρότειναν και την προτείνουν για ‘επαναστατικό τυχοδιωτισμό’ κλπ. Μήπως ηττηθούμε ολοκληρωτικά, λένε υποκριτικά και ψιθυρίζουν φαρισαϊκά Σάμπως και τόσο καιρό νικούσαμε και δεν το’χαμε καταλάβει.

Με την ως τώρα τακτική της υποταγής που ακολούθησε ο κατεστημένος κομματικός συνδικαλισμός ηττηθήκαμε κατά κράτος, από τα άσφαιρα πυρά των 24ωρων -48ωρων απεργιών της παρακμής και του εκφυλισμού των αγώνων που πρόκρινε, τουλάχιστον αυτά τα τρία τελευταία χρόνια.

Κάποιοι ακόμα και στο παραπέντε ποντάρουν και παίζουν πάνω στις αντικειμενικές όντως δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, όχι όμως για να τις αντιμετωπίσουμε ενωτικά-ταξικά-συλλογικά και να τις υπερβούμε αποφασιστικά και νικηφόρα, αλλά για να ναρκοθετηθεί, να ποινικοποιηθεί, και να μην αρχίσει ποτέ αυτός ο αγώνας ή να τελειώσει στα γρήγορα και με ήττα. Ας είναι. Η απόφαση κι αυτός ο αγώνας είναι πια στα χέρια των εκπαιδευτικών και των Γενικών Συνελεύσεων τους. Όπως ακριβώς ήταν και το 1988 στην πρώτη νικηφόρα απεργία διαρκείας. Εικοσιπέντε χρόνια μετά και επτά χρόνια από το τελευταίο μεγάλο απεργιακό ξέσπασμα των δασκάλων το φθινόπωρο του 2006, ένα φάντασμα πλανιέται και πάλι πάνω από την εκπαίδευση που τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους.

Απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση!

Απεργία διαρκείας στο δημόσιο!

Απεργία διαρκείας παντού!
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ! ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Για να ηττηθεί η συγκυβέρνηση κι αυτοί που υπηρετεί.Το κεφάλαιο,η τρόικα,οι τοκογλύφοι κι όσοι μας κλέβουν το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία.

Απεργία διαρκείας παντού.Τώρα! Ή αυτοί ή εμείς!

Βασίλης Μαυρέλος

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χίου

για τη Νέα Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση

Tags: Βασίλης Μαυρέλος
Keywords
Τυχαία Θέματα