ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενους του Ωραιοκάστρου

Στις 31 Μάη 2017, δικάζονται στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Καρανικολάου Κατερίνα, τέως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και ο Θεμελής Αγγελος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

​Μηνύθηκαν και δικάζονται γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος, γιατί αποκάλυψαν τις σκοπιμότητες σκοταδιστικών πρακτικών της δημοτικής αρχής και ελάχιστων Διοικητικών

Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων. Πρακτικές που εξέθεσαν την περιοχή μας, που έκρυψαν την πραγματικότητα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της περιοχής και τους μαθητές του δήμου μας. Έφτασαν στο σημείο να αποφασίσουν να γίνει κατάληψη στο σχολείο εάν στέλνονταν εκεί προσφυγόπουλα. Απόφαση που τη «μάζεψαν», όταν βρέθηκαν απέναντι στη πανελλαδική κατακραυγή και στην απειλή εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου. Παρ΄ όλα αυτά, μηνύθηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης​.

​Το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι έγινε καλύτερα κατανοητό πως οι γονείς πρέπει να ασχολούνται με το σύνολο των ζητημάτων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης που αργοπεθαίνει.

​Κανένας από όλους αυτούς που στέλνουν αγωνιστές του κινήματος στα δικαστήρια δεν ασχολήθηκε με την έλλειψη των εκπαιδευτικών, τους ανασφάλιστους και ανεμβολίαστους μαθητές, την έλλειψη παιδιάτρων, τους υποσιτιζόμενους μαθητές, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων κ.α. Τις λαϊκές οικογένειες δεν τις υπονομεύουν οι πρόσφυγες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

​ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςψήφισμα συμπαράστασηςδιωκόμενοι
Keywords
Τυχαία Θέματα