ΕΛΜΕ Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα δίωξης συναδέλφων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει τις ανώνυμες (!) και επώνυμες καταγγελίες γονέων σχετικά με την περσινή επιλογή και λειτουργία ΔΥΕΠ κατά τις απογευματινές ώρες, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ικονίου. Καταγγελίες που επιδόθηκαν φέτος σε εκπαιδευτικούς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και οι οποίοι καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά. Καταγγελίες προφανώς επηρεασμένες από τη φοβική και ρατσιστική ρητορική, που χύνεται σα δηλητήριο

στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες (ακόμη και απέναντι σε μικρά παιδιά).

Η απόπειρα δίωξης εκ μέρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που βασίστηκε μάλιστα και σε ανώνυμες καταγγελίες, εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια πειθάρχησης και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών προκειμένου να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τις όποιες αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές διατάξεις.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαίδευση με την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία, στην πλήρη ένταξή τους στην κοινωνική ζωή με δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση και στην υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, δίπλα στους Έλληνες εργαζόμενους και γονείς που αγωνίζονται για τα ίδια δικαιώματα. Στηρίζει, σε συνεργασία και σε συντονισμό με τους συλλόγους δασκάλων και εκπαιδευτικών, κάθε εκπαιδευτικό που διώκεται γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή όλων των παιδιών ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής ή θρησκείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά και στους μαθητές προσφύγων και μεταναστών. Να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην επιβολή κλίματος φόβου, φυλετικού μίσους και εκφασισμού της δημόσιας ζωής και σε λογικές γκετοποίησης. Να καταδικάσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις και καταγγελίες από «μηχανισμό αγανακτισμένων πολιτών» και εγκληματικών οργανώσεων τύπου Χρυσής Αυγής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΛΜΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα