ΕΛΜΕ Λάρισας: Ολοι στην απεργία της Τετάρτης 12/3

Tweet

Οι καθηγητές της Λάρισας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Μαρτίου. Η ΕΛΜΕ Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από όλους τους εκπαιδευτικούς της Λάρισας να πάρουν μέρος στην απεργία αφού την Τετάρτη 12/3 συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή

το νομοσχέδιο των απολύσεων και του κλεισίματος οργανισμών.

Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και 25.000 λιγότεροι στο Δημόσιο.

Επιμέλεια: alfavita.gr

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τετάρτη 12 Μάρτη 2014

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο» « Διοικητικές Απλουστεύσεις-Καταργήσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ318/1992! (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται την ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τη κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή την διαθεσιμότητα κι’ άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Το Νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το Δημόσιο Τομέα. Αρκεί η απλή ανάγνωσή του για να γίνει αντιληπτό πως οδηγεί στον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου από τους κομματικού-πελατειακούς μηχανισμούς με τη παράλληλη εκχώρηση κρίσιμων τομέων στον ιδιωτικό τομέα. Στο όνομα της υποχρεωτικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό τον τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων του επόμενου διαστήματος.

Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι από πέρυσι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και 25.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν, ενώ ετοιμάζονται άλλες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να κυριαρχήσουν στην υγεία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικά Παντοπωλεία) αλλά και βασικών υπηρεσιών καθημερινής παρέμβασης, όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας που θεωρείται χρυσοφόρος τομέας για τους Εθνικούς μεγαλοεργολάβους, βρισκόταν και βρίσκεται για προφανείς λόγους στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τα «ελλείμματα» των ασφαλιστικών ταμείων, καταφεύγει στη γνωστή αντικοινωνική συνταγή μείωσης των παροχών στους ασφαλισμένους αλλά και αύξησης των κρατήσεων των εν ενεργεία υπαλλήλων. Με το νέο τρόπο υπολογισμού κατακρεουργούνται και πάλι τα ήδη μειωμένα ποσά του εφάπαξ.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων που ασκείται στη χώρα μας από τη κυβέρνηση και την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και δεν θα σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε. Να συναντηθούμε με τους ανέργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα φέρει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας.

Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Οι επερχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο μετά από έναν αιώνα, μας αφορούν όλους. Πολλοί από εμάς θα αποτελέσουν τις επόμενες λίστες διαθεσιμότητας και απολύσεων. Οφείλουμε τώρα να αντισταθούμε γιατί στο μέλλον δεν θα υπάρχει κανείς να αντισταθεί για εμάς.

Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου των απολύσεων και του κλεισίματος οργανισμών.

Απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10.30 πμ στη Πλατεία Ταχυδρομείου

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Παπαδόπουλος

ΠαναγΠ Π Παναγιώτης Ρεμπάπης

Λάρισα, 11-03-2014

Αρ. Πρωτ.: 33

Ε.Λ.Μ.Ε.

ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λαπιθών 6

41221, Λάρισα

Τηλ: 2410-255694

Fax: 2410-532357

[email protected]

Προς:

Σχολεία, ΜΜΕ

Tags: ΕΛΜΕ Λάρισας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα