ΕΛΜΕ Κ-Ι: Οχι στις απολύσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απολύσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών:

μέρος της ενιαίας αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 11 Ιούλη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει τη διάθεσή του για ενιαίο αγώνα ενάντια στις απολύσεις 3 χιλιάδων σχολικών φυλάκων και καθαριστριών που ετοιμάζουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ. Οι φύλακες κι οι καθαρίστριες είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει πρόθεση κυβέρνησης – τρόικας για απόλυση των ελάχιστων εναπομεινάντων επιστατών– φυλάκων από τα σχολεία, αφήνοντας την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών στο «έλεος του θεού» και υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη λειτουργία των σχολείων!!! Τονίζουμε ξανά ότι οι φύλακες και οι επιστάτες των σχολείων είναι μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και αυτό θέλουν να το χτυπήσουν. Σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επιπλέον, είχε έγκαιρα καταγγείλει, σε τοπικό επίπεδο, τη Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες), ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των σχολικών φυλάκων, φέτος, έβαζε πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Θυμίζουμε ότι ο υπεύθυνος «διαχείρισης προσωπικού» του Δήμου στο μέσον της σχολικής χρονιάς κάλεσε τους εργαζόμενους για να τους ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες, εκτός σχολείων!!! Δρομολογήθηκαν εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημέρωσε ότι αυτό ήταν βήμα για διαθεσιμότητες και απολύσεις. Τόνισε ότι τις δραστηριότητες που καταργεί ο Δήμος Κεφαλονιάς, η κυβέρνηση και η ΕΕ σκοπεύουν να τις ρίξουν, όπως ήδη συμβαίνει για την πλειονότητα των σχολείων, στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Αυτό δεν αναιρείται με ανακοινώσεις εκ των υστέρων και με κλάματα πάνω στο «χυμένο γάλα». Επιβεβαιώνεται, τελικά, παρά τις λοιδορίες όταν κάναμε τέτοια αναφορά, ότι θέλουν να μας κάνουν Χάρλεμ. Λέμε ξανά: Να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή!!!

Η εμπειρία από το εξωτερικό είναι ότι η κατάργηση των δημοσίων υπαλλήλων επιστατών και φυλάκων συνδέθηκε με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και με την εγκατάσταση ακριβοπληρωμένων ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι στα σχολεία!!!

Τα αιτήματά μας παραμένουν επίκαιρα:

• Επιστάτες – φύλακες – καθαρίστριες – διοικητικοί υπάλληλοι σε όλα τα σχολεία, με μόνιμη σταθερή εργασία.

• Καμία μετακίνηση – διαθεσιμότητα - απόλυση του υφιστάμενου προσωπικού.

• Αντίσταση στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο σκούπα και στις σφαγή χιλιάδων εργαζομένων στην εκπαίδευση, τους ΟΤΑ κλπ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συνάδελφους φύλακες και επιστάτες, μαζί με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε ενιαίο αγώνα, σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Πέμπτη 11 Ιούλη, να δώσουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο, στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Να μη λείψει κανείς και καμία!!!

Αργοστόλι 9/7/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα