ΕΛΜΕ Εύβοιας: Δελτίο τύπου

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/9/2014 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, που συνοψίζεται στα εξής:

· ενωτικές πρωτοβουλίες με ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ

για φορολογικό-συνταξιοδοτικό-νέο μισθολόγιο- νέο συνδικαλιστικό νόμο, με παράλληλη πρόταση προς ΑΔΕΔΥ για πανδημοσιοϋπαλληλική κινητοποίηση (συλλαλητήριο και στάση) στις 10 Οκτώβρη ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, και απεργία (πανεργατική) το Νοέμβρη.

· Με αιχμή τα εργασιακά αιτήματα των εκπαιδευτικών και τα εκπαιδευτικά προβλήματα (ν.4186/13, περικοπές, συγχωνεύσεις κ.λπ.), επιδίωξη άμεσης συνεργασίας με τη ΔΟΕ για διαμόρφωση κοινού προγράμματος αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Οκτώβρη, με κλιμάκωση και διάρκεια, με πρώτο βήμα την οργάνωση συλλαλητηρίων για την παιδεία τον Οκτώβρη. Σε τοπικό επίπεδο η συνεργασία και η κοινή δράση με τους συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών

· προγραμματισμός παρεμβάσεων της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τα συντονιστικά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με συγκεντρώσεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

· Κήρυξη Απεργίας-Αποχής από τη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ για τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)». Κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές σχολείων και τους Σχολικούς Συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την Αξιολόγηση

· Επίσης ως τοπική ΕΛΜΕ αποφασίσαμε να αναλάβουμε ή να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης από κοινού με άλλα σωματεία του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα με κορύφωση την πραγματοποίηση πανελλαδικής διαδήλωσης στις αρχές Νοεμβρίου.

· Συμμετοχή στην καμπάνια «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη» με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικής ύλης για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Ταυτοχρόνως μας απασχόλησαν μια σειρά από ζητήματα, με κυρίαρχο και προεξάρχον, την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΥΣΔΕ Εύβοιας με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αλλά και τα τρομερά κενά, που προσεγγίζουν τις 2000 ώρες εβδομαδιαίως και μεταφράζονται σε περίπου 100 περίπου θέσεις εκπαιδευτικών. Εάν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος του μήνα, το ΔΣ θα προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες, όπως κοινές συνελεύσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από κοινού με εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, γονείς και μαθητές, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες λύσεις.

Αναφορικά με τα μαθήματα αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι για τους μετεξεταστέους μαθητές της Α’ Λυκείου η πρόεδρος Χαρά Νίκα, ευχαρίστησε ονομαστικά, εκ μέρους του Δ.Σ., τους εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν σ’ αυτή τη διαδικασία, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και απηύθυνε νέο κάλεσμα προς τους συναδέλφους της, προκειμένου αυτά τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα των γονέων οξύνονται δραματικά και όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους με φροντιστήρια. Αυτό σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε υποστηρικτικής δομής από το Υπουργείο Παιδείας (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη), καθιστά την αλληλεγγύη αυτή αδήριτη ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό της συνεργασίας με γονείς και μαθητές και συνεχίζοντας κοινές πρωτοβουλίες και συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, η ΕΛΜΕ Εύβοιας θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, περί τα μέσα Οκτωβρίου κοινή συνέλευση με γονείς και μαθητές προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του Νέου Λυκείου και ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/13 , αλλά και όλα τα θέματα της εκπαίδευσης, που αφορούν γονείς και μαθητές, οι οποίοι πρέπει να μη μένουν αμέτοχοι παρατηρητές της καταστροφής της ζωής τους αλλά να εμπλακούν ενεργά στις διεκδικήσεις για ένα ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ 12χρονο σχολείο.

Τέλος, ως συνέχεια της περυσινής κοινής, σε αρκετές περιπτώσεις, συμπόρευσης με τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας, και με βάση το πλαίσιο της ΟΛΜΕ για συνεργασία με τη ΔΟΕ, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ παρευρέθη στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας, τη Δευτέρα 29/9/2014, όπου συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα της εκπαίδευσης και η προοπτική ενός κοινού εκπαιδευτικού μετώπου.

Tags: ΕΛΜΕ Ευβοιας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα