Έκλεισε μεγάλο deal στις τηλεπικοινωνίες - Η Vodafone αγοράζει τη HOL

Tweet

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 57,2 εκατ. ευρώ
Η Vodafone-Panafon θα εξαγοράσει την συμμετοχή του Ομίλου Intracom Holdings θα συμμετάσχει στην Hellas Online, καθώς συμφωνίας που υπέγραψαν την Παρασκευή

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το

συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 57,2 εκατ. ευρώ.

H συμφωνία προβλέπει ότι η Vodafone θα αποκτήσει το 57,242% που ελέγχει απευθείας η Intracom Holdingsαλλά και το 17,917% της World Equities Investments Holdings. Έτσι, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα καταστεί μέτοχος του 93,5% της HOL και στη συνέχεια θα υποβάλλει δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο ποσοστό ώστε να φτάσει στο 100% βγάζοντας την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγάλη της Ηellas Οn Line, στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης στάθηκε στη λειτουργική κερδοφορίας που ανήλθε στα € 68,4 εκατ., με ταυτόχρονη αύξηση του περιθωρίου κέρδους στο 30%. Επίσης, οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα € 32 εκατ. περίπου,αλλά και με μείωση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού κατά € 9 εκατ., διαμορφώνοντας το δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA στο 2,3χ.Ο κύκλος εργασιών για το 2013 ανήλθε στα € 224,2 εκατ. και οι επενδύσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 26,5% και έφτασαν τα € 36,7 εκατ.

Tags: VodafoneHellas On Lineτηλεπικοινωνίες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα