Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου συναινούσαν στο πάρτι των golden boys στη ΔΕΗ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Ευθύνες υπουργών για το φαγοπότι στη ΔΕΗ

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρει η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τα bonus των golden boys της ΔΕΗ, με την οποία

κρίθηκαν παράνομα, καθώς μπορεί να καταψηφίστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου και να μη δοθούν αλλά κατά τις δύο προηγούμενες είχαν ψηφιστεί εν γνώσει του Ευ. Βενιζέλου και το Γ. Παπακωνσταντίνου. Οπερ σημαίνει ότι οι δυο υπουργοί είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους σε κάτι που εκρίθη παράνομο.

Παράλληλα ανακύπτει θέμα με την επιστροφή των χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, μια εξέλιξη που θα ανάγκαζε 250 στελέχη να επιστρέψουν ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ για τη διετία.

Το θέμα είναι όμως πρωτίστως πολιτικό και ηθικό καθώς δυο υπουργοί Οικονομικών συνέπραξαν στην αφαίμαξη της ΔΕΗ ενώ παράλληλα αυξάνονταν τα τιμολόγια και επιβαρύνονταν οι καταναλωτές. Όλα αυτά συνέβαιναν ενώ οι κυβερνήσεις αναζητούσαν έσοδα και περιέκοβαν μισθούς από τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα