Ε Όχι και 26 μήνες στον Βαξεβάνη. Ο Βγενόπουλος έχει διεθνές ένταλμα σύλληψης

Ώστε ψευδή και εκ δολίας προθέσεως συκοφαντικά, τα εγκαλούμενα (τα μηνυόμενα) γεγονότα, εκ μέρους του κατηγορούμενου εκδότη του περιοδικού «ΧΟΤ- ΝΤΟΓΚ», Κώστα Βαξεβάνη.

Και η ποινή 26 μήνες με τριετή αναστολή, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, με μηνυτή τον Ανδρέα Βγενόπουλο της διαβόητης marfin

Investment Croyp (Μαρφίν).

Θα έχετε ακούσει τον αφορισμό με τον απατημένο σύζυγο, που σε μια έκρηξη υποκρισίας και δήθεν ευθιξίας, κατσάδιασε τον ποιο έμπιστο φίλο του, όταν ό τελευταίος τον προειδοποίησε, με τη γνωστή αλληγορική φράση : Ρε η γυναίκα σου σε έχει κάνει τάρανδο, από τα πολλά κέρατα. Και τι τον πείραξε, τον αρειμάνιο σύζυγο λέτε ; Το ρε. Όχι και ρε ανταπάντησε τάχα θυμωμένος, στον φίλο του.
Τηρουμένων των αναπόφευκτων αναλογιών, κάτι παρεμφερές, ωστόσο, έγινε και στην υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη με τον μηνυτή Ανδρέα Βγενόπουλο.

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 200€

Το γεγονός, ότι δάνειζε στον εαυτό του, και στους φίλους του επιχειρηματίες, παράτυπα και… αντιτραπεζικής λογικής και πρακτικής δάνεια, το γεγονός, ότι πρόσφερε κέρδη σε διαχειριστές και κουμανταδόρους τραπεζικής πολιτικής (τα γνωστά μας κέρατα) ποσά που ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό δεν ενόχλησε το δικαστήριο.
Το δικαστήριο ενόχλησε ότι ο Βαξεβάνης τον αποκάλεσε Οικονομικό Αττίλα 3 η αυλοκόλακα μερικών Μ.Μ.Ε η Κοσκωτά του 21ου αιώνα
(το ρέ που λέγαμε ντέ).
Τι άλλο ευαισθητοποίησε λέτε την ελληνική δικαιοσύνη και φυσικά το μηνυτή Βγενόπουλο;
Το γεγονός, ότι η Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα πελατών της «Λαικής Τράπεζας», και ας προέρχονταν αυτά, από ελέγχους της Κεντρικής Τράπεζας---άλλο ρε και τούτο. Τελικά καταδίκασε σε 10 μήνες φυλακή και την εφημερίδα αυτή.
Μυστήριο βέβαια παραμένει, πως πέτυχε ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Τσιρώνης (σ.σ πρόεδρος της επιτροπής της ελληνικής βουλής για το Βατοπαίδι) και αθώος να κριθεί τρεις φορές και μεγάλα δικαστικά έξοδα να πληρώσει ως ενάγων, ο κ. Βγενόπουλος,
στο Πολυμελές της Αθήνας.

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το 1998 ο ριψοκίνδυνος παίκτης με κεφάλαια κυρίως, του εφοπλιστή Βενιάμη ξεκινά επενδύσεις σε εισηγμένες εταιρείες. Το 2002 αγοράζει τη Λαική και μέσω αυτής αγοράζει τη Μαρφίν –Εγνατία για ένα δισ/ριο ευρώ. Τότε αρχίζει …τα κόλπα, όταν στελέχη της «Λαικής» του ζητούν να φέρει στοιχεία για τη βιωσιμότητα της «Εγνατία». Καταργεί το Δ.Σ της Τράπεζας και διορίζει δικό του. Παράλληλα μετατρέπει τη «Μαρφίν Εγνατία» από θυγατρική, σε κανονική τράπεζα και θυγατρική με πολλά υποκαταστήματα τη Μαρφίν Πόπουλαρ Μπάνκ.
Αυτή η «κίνηση» που θα εξελιχθεί σε οικονομικό και επιχειρηματικό Βατερλώ του, η ήταν δικής του …έμπνευσης η των διεθνών γυπών φίλων του, το σίγουρο είναι πως ήταν αντίθετη σε κάθε διεθνή τραπεζική και Οικονομική πρακτική. Και αυτό, διότι στην περίπτωση αρνητικών οικονομικών εξελίξεων σε μία χώρα, να μην πάθει ζημιές η μητρική εταιρεία. Έβγαλε λοιπόν το χρήμα εκτός Κύπρου, για να το προσφέρει στον εαυτό του και στους συνεταίρους του. Με τα δις/ρια ευρώ τη «Βιβάρτια», το 20/0 του ΟΤΕ (σ.σ το πούλησε στους Γερμανούς και πήρε 200 εκατ. Ευρώ), δανείζει τη Μονή Βατοπεδίου, δανείζει 700 εκατ. Ευρώ σε άτομα και αγοράζουν μετοχές της «Μαρφίν» στα 6,7 ευρώ, η οποία πέφτει στα 20 λεπτά, και χάνονται πολλά εκατομμύρια αλλά χάνει και παραδοσιακούς τροφοδότες του , όπως Βενιάμη, Φράγκου, Βήτα, Λώ, Κυριακόπουλο κ.α. Έτσι περνούν στα χέρια των Αμερικανών «η Βιβάρτια», τα Γκούντυς, τα Φλό –καφέ, τα έβερεστ, ναυτιλιακή Αττικα, ο Όμιλος «Υγεία» και η εταιρεία πληροφορικής Σίνγκουλαρ Λογκις .
Σε όλον αυτό το κολοσσό εργάζονται 12.000 άτομα.

Ο παγκόσμιος γύπας –funds η Αμερικάνικη Κ.Κ.R,μέσα σε μια νύκτα, πήρε τον έλεγχο του ομίλου της «Μαρφίν» και μαζί τα δάνεια του ομίλου ύψους 1.2 δις ευρώ, τα οποία πρέπει να πληρώσει στην Τράπεζα Πειραιώς.

Και για να τελειώνουμε : Η αρχή του τέλους για τον Βγενόπουλο εμφανίστηκε , όταν έπρεπε να απολογηθεί για την οικονομική—τραπεζική τραγωδία της Κύπρου. Αυτή ήταν η Αχίλλειος πτέρνα του. Αυτή την σκοτεινή ιστορία ερεύνησε και αποκάλυψε και ο Βαξεβάνης. Πού είναι η συκοφαντική δυσφήμιση; Το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος στην Κύπρο και έχει εκδοθεί παγκόσμιο ένταλμα σύλληψης, ποιόν δικαιώνει απόφαση, το Βαξεβάνη η τον Βγενόπουλο;

Το άρθρο "Ε Όχι και 26 μήνες στον Βαξεβάνη. Ο Βγενόπουλος έχει διεθνές ένταλμα σύλληψης" έχει γράψει ο Θοδωρής Βαρίκος στο ertopen.com

Tags: Ανδρέας ΒγενόπουλοςΚώστας Βαξεβάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα