Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ 16/9

Tweet

Ε΄ ΕΛΜΕ- Θ

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (16/9/2014 )

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση την Τρίτη16/9/2014 συζήτησε και πήρε αποφάσεις στα εξής θέματα:

Γενική Συνέλευση:

Η Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ, που γίνεται στα πλαίσια της απόφασης της ΟΛΜΕ,

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/9, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Στη Γ.Σ. θα συζητηθεί η πρόταση της ΟΛΜΕ, καθώς και άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν για τη συγκυρία τη συνεχιζόμενη επίθεση στην παιδεία, την εργασία και τα δικαιώματα, τα αιτήματα του κλάδου και το πρόγραμμα πάλης. Η Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει στις 27/9. Στα σχολεία θα σταλεί αφίσα της ΕΛΜΕ και η εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Κενά

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συζήτησε για το θέμα των κενών στα σχολεία και αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία θα περιγράφει την κατάσταση, τον κίνδυνο να επαναληφθεί η περσινή χρονιά με τις εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Το Δ.Σ. επισημαίνει την αναγκαιότητα να γίνουν μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις με βάση και πλεονασματικές ειδικότητες σε νομούς και την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για να καλυφτούν όλα τα κενά.

Δίωξη συναδέλφου

Να εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης στο συνάδελφο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αγαπητό Θανάση και άλλους δύο εργαζόμενους, απαιτώντας να σταματήσει η δίωξη τους, η οποία γίνεται για τη συνδικαλιστική τους δράση και παρά το ότι το δικαστήριο πρωτόδικα τους αθώωσε.

Αναπληρωτές

Το Δ.Σ. αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση και να καλέσει τους αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, να πάρουν μέρος στους αγώνες του κλάδου, καθώς και να συμμετέχουν σε συνάντηση που θα οργανωθεί από την ΕΛΜΕ.

Δίκη μαθητών

Να στηρίξει από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ μαθητές από το ΕΠΑΛ Κουφαλίων που δικάζονται για κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος.

Να επισκεφτεί συγκεκριμένα σχολεία στα οποία έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα και να συζητήσει με τους συναδέλφους.Συντονισμός ΕΛΜΕ, διδασκαλικών Συλλόγων ΠΕ και άλλων φορέων

Να πάρει μέρος το Δ.Σ. και να καλέσει και τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε συνάντηση συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων εκπαιδευτικών φορέων για να συζητήσουν και οργανώσουν την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την ουσιαστική λειτουργία του σχολείου, την αξιολόγηση, καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων ΠΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Να σταλεί κοινή πρόσκληση των ΕΛΜΕ στους φορείς και τους συναδέλφους.

Υπηρεσιακές μεταβολές

Αποφάσισε να κάνει παράσταση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το ΠΥΣΔΕ σήμερα Τετάρτη 17/9 και να ζητήσει στις διαδικασίες των τοποθετήσεων να τηρηθούν οι πάγιες θέσεις του κλάδου:

Οι τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεράριθμων και όσων συναδέλφων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να γίνουν σε δύο ξεχωριστές φάσεις και με νέα κοινοποίηση των κενών μετά την τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων.Να κοινοποιηθεί στα σχολεία χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών των τοποθετήσεων και των ενστάσεων για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές, συμπλήρωση ωραρίου)Οι διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου να γίνουν με αντικειμενικότητα, διαφάνεια και κριτήρια (κοινοποίηση κενών, μόρια, αιτήσεις, τοποθετήσεις με σειρά κατ’ αρχήν συγκρότημα σχολείων, σε δημοτικό διαμέρισμα, σε δήμο, να γίνει κοινοποίηση των τοποθετήσεων ) Να εξετάζονται έγκαιρα όλες οι ενστάσεις και στις φάσεις των τοποθετήσεων που αναλογούν, καθώς και αυτές που αφορούν την κατανομή των κενών και οι οποίες να συζητούνται πριν να γίνουν οι οποιαδήποτε τοποθετήσεις.Οι μετακινήσεις ειδικοτήτων που διδάσκουν στην πρωτοβάθμια να γίνουν για συμπλήρωση ωραρίου. Οι αποσπάσεις που ήδη έγιναν με απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ, στις 12/9/2014 και οι οποίες έγιναν και χωρίς καμία ενημέρωση των συναδέλφων είναι παράτυπες.

9. Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη

Το Δ.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους και τους μαθητές να σταθούν αλληλέγγυοι στα παιδιά της Παλαιστίνης να στηρίξουν και να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ: «Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη».

10. Παύλος Φύσσας: αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 18/9, 18:30 μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία από μέλος της Χρυσής Αυγής του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Στη μνήμη του αντιφασίστα αγωνιστή αντιφασιστικοί φορείς και οργανώσεις της πόλης διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 18/9, στις 18:30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Tags: undefined Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα