Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των Διευθυντών σχολικών μονάδων

Όσον αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. (8/6/2017) και της Γενικής Συνέλευσης (14/6/2017) της Ε΄ ΕΛΜΕ για την απεργία – αποχή σχετικά με τη διατύπωση γνώμης των εκπαιδευτικών για τους υποψήφιους Διευθυντές σας αποστέλλουμε τις εξής αποφάσεις: α). Απόφαση της Γενικής συνέλευσης (14/6/2017) β). Απόφαση της ΑΔΕΔΥ (7/6/2017) γ). Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία δ). Σχέδιο

δήλωσης των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης.

1). Πριν την έναρξη της διαδικασίας όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τη γνώμη τους.

2). Η ειδική συνεδρίαση των μονίμων εκπαιδευτικών στην οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν είναι συνεδρίαση του συλλόγου κατά την έννοια του νόμου, γι’ αυτό μπορούμε να απέχουμε.

3). Αν η πλειοψηφία των συναδέλφων δηλώσει ότι απέχει από τη διαδικασία, δεν υπάρχει απαρτία και καμία διαδικασία δε μπορεί να υλοποιηθεί ούτε μπορούν να συμπληρώνονται τα φύλλα αξιολόγησης.

4). Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.

5). Υπογραμμίζεται ότι η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014).

6). Η ΑΔΕΔΥ στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Η μορφή της απεργίας-αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν.» Άλλωστε η μορφή της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ εφαρμόστηκε το 2014 και τη φετινή χρονιά με επιτυχία από όλους σχεδόν τους δημόσιους υπαλλήλους και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να υπάρξει πουθενά καμία διοικητική και πειθαρχική παρέμβαση.

7). Επίσης στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται κρατήσεις, αφού και πριν δύο χρόνια και τώρα που εφαρμόζεται στο δημόσιο δεν έχουν γίνει μισθολογικές περικοπές.

8). Όλη η διαδικασία διατύπωσης γνώμης των εκπαιδευτικών για τους Διευθυντές αποτελεί την έναρξη της αξιολόγησης. Δε θα ανοίξουμε τον δρόμο της δικής μας αξιολόγησης και απέχουμε από αυτή τη διαδικασία.

9). Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και δυσχέρειες στην υλοποίηση της απόφασης, σας κοινοποιούμε «σχέδιο δήλωσης των μόνιμων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας για μη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης». Η δήλωση αποχής των εκπαιδευτικών θα δοθεί στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Επιλογής και σε όποιον έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαδικασία.

Η Γενική Συνέλευση(14/6/2017)

Ε ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΔιευκρινήσειςαξιολόγηση διευθυντώνεπιλογή διευθυντών
Keywords
Τυχαία Θέματα