Χωρίς μεταφορά άρχισε η σχολική χρονιά

Tweet

Παρ' ότι όλο το καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ασχολούνταν με την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών χιλιάδες μαθητές της Δυτικής Ελλάδας δεν μεταφέρθηκαν στα σχολεία τους. Οξυμένο το πρόβλημα στις ορεινές περιοχές, όπως στα Καλάβρυτα.

Οι γονείς έκλεισαν το σχολείο της Ψωφίδας μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τα τηλέφωνα στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης, όπως και στις διευθύνσεις της εκπαίδευσης χτυπούσαν συνεχώς τις δύο προηγούμενες ημέρες από γονείς που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους που δεν πέρασαν λεωφορεία και ταξί για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Η μη έγκαιρη διευθέτηση του χρόνιου πλέον προβλήματος άφησε αρκετούς μαθητές στους δρόμους και στις στάσεις του ΚΤΕΛ χωρίς να καταστεί δυνατή η μεταφορά τους. Αλλοι ήταν πιο «τυχεροί» κι εξασφάλισαν μία θέση στην καρότσα κάποιου αγροτικού που εθελοντικά ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Γεώργιος Παναγιωτόπουλος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αντιπεριφερειάρχες των τριών νομών προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. «Απευθύνω έκκληση για μία ακόμα φορά να δοθεί τέλος σε αυτό το πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο για μία ακόμα φορά οι μαθητές μας να μένουν στους δρόμους μακριά από τα σχολεία τους. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και να δώσουν λύση».

Για το τελευταίο καταβάλλονταν χθες προσπάθειες σε επίπεδο περιφέρειας. Οι αντιπεριφερειάρχες, όπως και η οικονομική επιτροπή βρίσκονταν σε συνεχείς συνεδριάσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Το αποτέλεσμα θα φανεί το πρωί της Δευτέρας.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Εκτός από το σχολείο της Ψωφίδας που το έκλεισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από συνέλευση των μελών του, από Δευτέρα, εφόσον δεν λυθεί το πρόβλημα, θα κλείσουν κι άλλα σχολεία. Ηδη οι γονείς έχουν κάνει συζητήσεις κι έδωσαν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Ολοι ευελπιστούν ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη και να μην αναγκαστούν μαθητές να περιμένουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο για να πάνε στο σχολείο τους.

Σοβαρό πρόβλημα υπήρξε και στα Ειδικά Σχολεία. Χαρακτηριστικό είναι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Από τους 90 εγγεγραμμένους μαθητές, χθες, κατάφεραν να πάνε μόλις οι 3.

pelop.gr/

Tags: μεταφορά μαθητών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα