Χανιά: Το ΚΤΕΛ παρατάει τους μαθητές «όπου να 'ναι»!

Στα «κάγκελα» βρίσκονται γονείς και κηδεμόνες σε χωριά του Δήμου Πλατανιά με το ΚΤΕΛ, μετά από περιστατικό που εμφανίζει οδηγό λεωφορείου που εκτελεί τα σχολικά δρομολόγια, να αφήνει τους μαθητές σε διαφορετικά σημεία το μεσημέρι, απ’ ότι τους παραλαμβάνει το πρωί.

Το απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει στο zarpanews.gr, ένας γονέας από το Κοντομαρί, που έντρομος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού του, μαθαίνει ότι το λεωφορείο τους άφησε λίγο πριν το χωριό και πάνω στον κεντρικό δρόμο, με κίνδυνο

να τραυματιστούν από διερχόμενα οχήματα.

Όπως καταγγέλλει, το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο και τονίζει ότι πρέπει να τηρείται το προγραμματισμένο δρομολόγιο και τα παιδιά να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς το σχολείο: «Δεν μπορεί να είμαστε με την ‘ψυχή στο στόμα’ επειδή ένας οδηγός παίζει την ζωή των παιδιών μας κορόνα-γράμματα».

«Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν»

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Πλατανιά Αντνώνη Φραγκονικολάκη, ο ίδιος επιβεβαιώνει το περιστατικό και αναφέρει πως «δεν είναι η μόνη φορά. Κι άλλοτε έχει παρατηρηθεί παρόμοιο φαινόμενο και επιληφθήκαμε άμεσα του θέματος», ενώ σε επικοινωνία του αυτή τη φορά με την διοίκηση του ΚΤΕΛ ως αρμόδιος για το ζήτημα, έλαβε την διαβεβαίωση ότι η καταγγελία θα διερευνηθεί και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το ότι η ασφάλεια των μαθητών που χρησιμοποιούν τη σχολική μεταφορά, εφάπτεται στις διαθέσεις και την… όρεξη του εκάστοτε οδηγού.

Το ΚΤΕΛ άραγε τι μέτρα μπορεί να πάρει για να προλάβει τέτοια φαινόμενα;

ΧανιάΣχολικό λεωφορείοΚΤΕΛμαθητές
Keywords
Τυχαία Θέματα