Αύριο περνά "ξυστά" από τη Γη ο "2014 JO25"!

Ο "2014 JO25", ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου 650 μέτρων, θα περάσει αύριο Τετάρτη κοντά από τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA.

"Μολονότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, θα είναι πάρα πολύ κοντά, για αστεροειδή του μεγέθους του", επισημαίνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο αστεροειδής θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 1,8 εκ. χιλιομέτρων, απόσταση μικρότερη κατά πέντε φορές από αυτήν Γης-Σελήνης.

Ο "2014 JO25" είχε

"επισκεφθεί" ξανά τη γειτονιά μας πριν περίπου 400 χρόνια, ενώ θα περάσουν άλλα 2.600 χρόνια μέχρι να τον "ξανασυναντήσουμε".

Θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την πλευρά του Ήλιου και κατόπιν θα συνεχίσει την πορεία του προς τον Δία και θα επιστρέψει προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Το 2004 ο "Τουτάτης", ένας μεγαλύτερος αστεροειδής διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, είχε πλησιάσει ακόμη περισσότερο τη Γη, σε απόσταση 1,5 εκ. χιλιομέτρων.

Η NASA είχε και τότε διαβεβαιώσει ότι ο Τουτάτης δεν θα απειλήσει τον πλανήτη μας τουλάχιστον για τα επόμενα 558 χρόνια, όταν θα ξαναβρεθεί στη γειτονιά μας αλλά σε ακόμη μικρότερη απόσταση.

Ο επόμενος αστεροειδής που θα περάσει "ξυστά" από τη Γη είναι ο "199-AN10", διαμέτρου περίπου 800 μέτρων, το 2027, οπότε και αναμένεται να φτάσει σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων.

Η επιφάνεια του "2014 JO25" αντανακλά το φως σε διπλάσιο βαθμό από τη Σελήνη και για αυτό θα είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία ή δύο νύχτες!

αστεροειδήςδιάστημααστρονομίαNASA Tweet Stickers: Διάστημα
Keywords
Τυχαία Θέματα