Αστυνομικοί κατηγορούνται ότι ανέτρεψαν με «κλωτσιά» μηχανάκι τραυματίζοντας σοβαρά τους νεαρούς επιβάτες

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου απολογούνται τη Δευτέρα οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια καταδίωξης σκόπιμα ανέτρεψαν δίκυκλο τραυματίζοντας σοβαρά τα δύο παιδιά που επέβαιναν. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως τους είδε να κλωτσούν εν κινήσει το μηχανάκι, ισχυρισμό που διατύπωσε και ο νεαρός ο οποίος οδηγούσε το δίκυκλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της efsyn.gr, οι δύο αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς τον Ιανουάριο του 2013, όταν εκείνοι

δε σταμάτησαν μετά από σήμα που τους έγινε για έλεγχο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί δικάζονται με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ενώ καταδίωκαν με τη μηχανή τους και με μεγάλη ταχύτητα το μοτοποδήλατο των νεαρών, ο πρώτος (Ε.Τ. - ως οδηγός) πλησίασε το μοτοποδήλατο από την αριστερή πλευρά στο ένα περίπου μέτρο και ο δεύτερος (Γ.Σ. - ως συνοδηγός), τεντώνοντας το δεξί του πόδι, έσπρωξε το μοτοποδήλατο προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο οδηγός του δικύκλου να χάσει τον έλεγχο και να ανατραπεί καταλήγοντας στο πρανές, έξω από την παραλιακή οδό.

Συνέπεια τη κίνησης αυτής ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός και των δύο νεαρών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικές θλάσεις και συνοδά οιδήματα καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία στον έναν εκ των δύο νεαρών. Για την πράξη τους αυτή το κατηγορητήριο αποδίδει στους δύο αστυνομικούς «πρόθεση από κοινού, έχοντας δηλαδή κοινό δόλο κατόπιν συναπόφασης και συνεννόησης».

Κρήτηαστυνομίααστυνομική βίαΗράκλειο
Keywords
Τυχαία Θέματα