Απόπειρα αυτοκτονίας 12 μαμάδων για να πάρουν τα παιδιά τους άσυλο

Tweet

Δώδεκα μητέρες, αιτούσες πολιτικό άσυλο, αποφάσισαν να κάνουν τη μέγιστη θυσία για τα παιδιά τους, αφού αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ελπίζοντας πως αν αυτές φύγουν από τη ζωή, αυτά θα γίνουν δεκτά από τις αρχές ως ορφανά.

Η σοκαριστική αυτή είδηση, που φανερώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το δράμα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν κύματα μεταναστών ανά τον κόσμο, έρχεταια πό την Αυστραλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sydney

Morning Herald, οι γυναίκες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, που ανήκει στην Αυστραλία και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι θα μεταφερθούν σε άλλά κέντρα υποδοχής, στη νήσο Ναουρού ή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Σημειώνεται ότι η αυστραλιανή νομοθεσία ορίζει ότι όσοι φθάνουν με πλοίο στη χώρα μετά τις 19 Ιουλίου 2013 δεν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως αν είναι αυθεντικοί πρόσφυγες ή όχι και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης ή θα εγκαθίστανται σε νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Τζέικομπ Βαργκέζε, δικηγόρος που εκπροσωπεί συνολικά 72 μωρά που «ζητούν» άσυλο, δήλωσε ότι μία από τις γυναίκες προσπάθησε να απαγχονιστεί, ενώ οι άλλες έκοψαν τις φλέβες τους με γυαλί!

Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε "ηθικό εκβιασμό", απάντησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το φρικτό περιστατικό. "Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να λένε ‘αν δεν με δεχτείτε ως μόνιμο κάτοικο, θα προκαλέσω κακό στον εαυτό μου'", συμπλήρωσε, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Tags: απόπειρα αυτοκτονίαςαυτοκτονία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα