Απολύσεις στον Ιανό Θεσσαλονίκης

Σε απολύσεις προχώρησε την Δευτέρα η γνωστή αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας τις αντεργατικές τις πρακτικές, μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά σε εργαζόμενους στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα έγιναν τρεις απολύσεις οι δύο με πρόσχημα το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην 25 Μαρτίου και την πτώση του τζίρου της επιχείρησης αν και λίγο καιρό

πριν είχε προβεί σε προσλήψεις!. Η τρίτη απόλυση αφορά εργαζόμενη που αρνήθηκε την μετατροπή της σύμβασής της από πλήρους απασχόλησης σε μερική. Να σημειωθεί ότι όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο του καταστήματος στην Μαρτίου στα τέλη Δεκεμβρίου δεν υπήξε κάποιου τύπου προειδοποίηση για απολύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις πρακτικές του Ιανού τονιοντας πως τη μία χρησιμοποιεί το ωραίο πρόσωπο του πολιτισμού και από την άλλη το απαίσιο πρόσωπο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Σημειώνει ακόμη πως οι τρεις εργαζόμενεςαπολύθηκαν, επειδή διεκδίκησαν τα εργασιακά τους δικαιώματα μέσω της συνδικαλιστικής οδού. “Η άρνηση μετατροπής της σύμβασης από πλήρους

απασχόλησης σε μερικής, η άρνηση να υπογραφεί κείμενο καταδίκης του σωματείου, η διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν αιτίες πολέμου για την εργοδοσία.” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ακόμη πως δεν είναι η πρώτη φορά ο Ιανός ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κ. ΝίκοςΚαρατζάς, πρωτοδίκως καταδικασθείς ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο

Τσοχατζόπουλου, προχωρά σε αντιδημοκρατικές και αντεργατικές αυθαιρεσίες. Τελευταίο κρούσμα ήταν χρησιμοποίηση εκ μέρους των εργαζομένων ειδικού σκάνερ καταμέτρησης πωλήσεων και στη συνέχεια η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ για να διαλυθούν οι διαδηλωτές έξω από το κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Σταδίου, στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταδικάζει τις απολύσεις των εργαζομένων και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του. Επιπλέον δηλώνει πως ενέργειες τέτοιου τύπου δε συνάδουν με την έννοια του πολιτισμού και καλεί το καλλιτεχνικό κόσμο να πάρει θέση.

“Με τη νέα κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα έχουν θέση πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων και πρακτικές εργασιακής αυθαιρεσίας ενώ η εργασιακή ασφάλεια θα αποτελέσει μια από τις πρώτες της προτεραιότητες”καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

πηγη: alterthess.gr

Tags: απολύσειςΙανόςΣΥΡΙΖΑΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα