Αποφάσεις του συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

« Κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας – επιπλέον αυτής που έχει προκηρύξει η Δ. Ο. Ε. – για την Τετάρτη 5 – 4 – 2017».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου προκηρύσσει επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας για τις ώρες πριν και μετά της ήδη προκηρυγμένης στάσης εργασίας της ΔΟΕ (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τρεις πρώτες του απογευματινού) για την Τετάρτη 5 – 4 – 2017, ώστε να διευκολυνθούν

οι συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου μας να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕΟΛΜΕ της Τετάρτης 5 – 4 – 2017 (13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών).

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕΟΛΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 – 4 – 2017 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Τροπολογία για την ειδική εκπαίδευση: Αδιοριστία μέχρι το 2019 – υποβάθμιση της ειδικής αγωγής».

Ενώ συνεχίζεται η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» για τη 2η αξιολόγηση, η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, αποφάσισε να παρέμβει για άλλη μια φορά στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Στις 29 Μαρτίου, μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο (συγκεκριμένα του υπουργείου οικονομικών), ψηφίζει μια τροπολογία, ως «προσωρινή ρύθμιση» (!!!) η οποία αφορά στις προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής για τα επόμενα 2 έτη: 2017-2018 και 2018-2019.

Τι προβλέπει αυτή η τροπολογία:

Μηδενικούς διορισμούς σε όλη την εκπαίδευση για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη, από την αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται η κατάσταση: λόγω «εξαιρετικά σοβαρών και επιτακτικών δημοσιονομικών λόγων», οι πολυσυζητημένοι και επανειλημμένα υποσχόμενοι 20.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να γίνουν: «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Για πρώτη φορά θεσμοθετούνται με νόμο οι μνημονιακές δεσμεύσεις για μηδενικούς διορισμούς, γεγονός που σηματοδοτεί το μέγεθος και τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Με απλά λόγια, οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας κινδυνεύουν να μην διοριστούν ποτέ!Επαναλαμβάνει τα γνωστά για την κάλυψη των αναγκών για ειδική εκπαίδευση και με συμπλήρωση ωραρίου: «Αν υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες που δεν καλύπτονται με μετάθεση, διορισμό, απόσπαση ή συμπλήρωση ωραρίου, προσλαμβάνονται αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ».Δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό ή διευθυντή ειδικής αγωγής να αποφασίζει, με πρόφαση «ιδιαίτερες συνθήκες», για τα κριτήρια κατάταξης στους πίνακες αναπληρωτών και τη μοριοδότησή τους και να προχωρά σε σημαντικές ανακατατάξεις στους πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτή η διάταξη, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό και χαοτικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλλιεργεί διχαστικές λογικές και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συναδέλφους. Επιπλέον, ανοίγει το δρόμο στην προώθηση προσοντολόγιου για τις προσλήψεις αναπληρωτών, ανατρέποντας ριζικά το σημερινό τοπίο.

Ήδη, για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης, επιτρέπεται η υποστήριξη κάθε μαθητή μέχρι και από 4 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς (!!!),οποιουδήποτε κλάδου, ακόμα και χωρίς να έχουν κανένα προσόν, εκτός από την ανάγκη συμπλήρωσης ωρών! Έτσι, ανοίγει το δρόμο για δραστική μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή από την επόμενη χρονιά, αφού οι ανάγκες θα μπορούν να καλύπτονται από τα «περισσεύματα» των ωρών κάθε σχολείου. Ήδη, η παράλληλη στήριξη, υπολειτουργεί, ως part-time υποστήριξη στους μαθητές (για 1 ή 2 μέρες την εβδομάδα), υποβαθμίζοντας διαρκώς τα μορφωτικά τους δικαιώματα και επιβεβαιώνοντας πως το περιεχόμενο του «σχολείου για όλα τα παιδιά», είναι ένα φθηνό σχολείο με ρευστές δομές που δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία σταθερή ειδική εκπαιδευτική παρέμβαση που έχουν ανάγκη οι μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, προσφέρονται ή θα προσφερθούν, υποχρεωτικά, βραχείας διάρκειας, επιμορφωτικά σεμινάρια από το ΙΕΠ, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής και τα ΚΕΔΔΥ σε όσους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής συμπληρώνουν ωράριο ή υπηρετούν στην παράλληλη στήριξη. Με όχημα την δήθεν επιμόρφωση (με έτοιμο υλικό από προηγούμενες επιμορφώσεις ΕΣΠΑ), το ΥΠ.Π.Ε.Θ. νομιμοποιεί την αντίληψη ότι οι μαθητές έχουν ανάγκη απλώς από ένα «φύλακα» ο οποίος, παρεμπιπτόντως, θα έχει «επιμορφωθεί» και για 2 μέρες. Πρόκειται για σαφέστατη απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και πλήρη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την πλήρη υποβάθμιση του χώρου της ειδικής αγωγής μέσα από την ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών με μοναδικό σκοπό τη μείωση του κόστους. Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε:

τους συλλόγους διδασκόντων να μην συναινούν στην απαξίωση της παράλληλης στήριξης, να μην καλύπτουν δηλαδή με συμπληρώματα ωρών τις ανάγκες των μαθητών τους για παράλληλη στήριξη,τους συναδέλφους που έχουν κληθεί ή θα κληθούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια του ΙΕΠ είτε με την ιδιότητα του επιμορφωτή είτε με την ιδιότητα του επιμορφούμενου, να μην προσέλθουν σ’ αυτά, αναδεικνύοντας αφενός τον πρόχειρο χαρακτήρα τους και αφετέρου τη στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από την ευέλικτη διαχείριση εργαζομένων και τις περαιτέρω μειώσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο μέλλον, όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, σε ενωτική αγωνιστική δράση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Διεκδικούμε:

Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στην ειδική αγωγή, με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Διορισμός όλων των αναπληρωτών όλων των κλάδων και κατηγοριών. Την απόσυρση – κατάργηση της συγκεκριμένης τροπολογίας. Ενιαία κριτήρια υπηρεσιακών μεταβολών σε όλη την εκπαίδευση. Διετή μετεκπαίδευση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα – να ξανανοίξουν τα διδασκαλεία. Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών στις δομές ειδικής εκπαίδευσης. Παροχή παράλληλης στήριξης από ΕΝΑΝ εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, για ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ που την έχει ανάγκη.

« Αναφορικά με τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και του Νηπιαγωγείου ».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετώντας σχετική απόφαση – κάλεσμα του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών αναφορικά με τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και του Νηπιαγωγείου αποφασίζει:

Επειδή τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.Επειδή η θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια εκπ/ση, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελεί κύριο αίτημα του εκπαιδευτικού – συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας εδώ και 30 χρόνια.Επειδή οι εξαγγελίες για θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου όσο και από τον πρώην υπουργό κ. Φίλη παραμένουν εξαγγελίες, αφού δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης της.Επειδή η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής θα είναι εφικτή, μόνο αφού υπάρξει νομοθέτηση και διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσής των με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.Επειδή χρόνια τώρα με τη μη νομοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής δημιουργείται πρόσφορο έδαφος σε φορείς (ΚΕΔΕ) και συλλόγους (ΠΑΣΥΒΝ – Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων) να εμπλέκονται με ζητήματα του Νηπιαγωγείου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονται στην αρμοδιότητά τους, αμφισβητώντας νόμους και αποφάσεις ΣΤΕ (Ν. 1566/85, Ν. 3518/2006, απ. ΣΤΕ 1505/2013).

Καλούμε τη ΔΟΕ

Να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία θα συμμετέχουν συνάδελφοι νηπιαγωγοί, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και την απαίτηση έναρξης των διαδικασιών για τη νομοθέτησή της και των προεργασιών που είναι αναγκαίες για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του νόμου.Να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης του αιτήματός της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση (απόφαση της 86ης Γ.Σ. Αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε.) σε κεντρική ημερίδα στην Αθήνα εντός του Μαΐου με εκπροσώπους νηπιαγωγούς από κάθε σύλλογο Π.Ε. και Πανεπιστημιακούς.

Καλούμε:

τους Συλλόγους Π.Ε., τις Ενώσεις Γονέων και τους Φοιτητικούς Συλλόγους Παιδαγωγικών τμημάτων Νηπιαγωγών σε διαδικασίες ανάδειξης της σπουδαιότητας του παραπάνω αιτήματος μας, καθώς και τα πανεπιστημιακά τμήματα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγικών τμημάτων για την επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση του αιτήματος μας και την ανάδειξη της σπουδαιότητας του, ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της δολοφονικής φασιστικής οργάνωσης της Χ. Α. σε βάρος συμπολίτη μας (24χρονου φοιτητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών) στον οποίο, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο αναίτια και χωρίς να προκληθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του.

Συγκεκριμένα ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια, οι οποίοι επιτέθηκαν στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν «ύποπτο» (για συμμετοχή στη δράση ενάντια στα γραφεία τους), καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και αφού τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν τραγικά και επικίνδυνα παραδείγματα για όλους, αλλά και χτυπήματα σε βάρος των αρχών της δημοκρατίας, της ανοχής και του διαλόγου που διδάσκουμε καθημερινά στους μαθητές μας.

Δηλώνουμε ότι οι τραμπουκισμοί των φασιστών της Χ. Α. δε μας φοβίζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στο νεαρό συμπολίτη μας θύμα της δολοφονικής επίθεσης της Χ. Α. και απαιτούμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της Χ. Α.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να επιδεικνύει σκανδαλώδη ανοχή απέναντι στη δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χ. Α. προτού θρηνήσουμε κι άλλα θύματα (όπως ο Π. Φύσσας κ.ά.) από τη δολοφονική – εγκληματική δράση της.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ – ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και Αμπαζή Γιώργο, Πρόεδρο της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Χίου. που διώκονται από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τον ως κοινό εγκληματία.

Ύστερα από σειρά καταγγελιών, μηνύσεων ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης διασύρει εδώ και χρόνια τους παραπάνω συνδικαλιστές προσπαθώντας να πλήξει το κύρος τους στη χιακή κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά εξ αναβολής δικάζονται στις 3 – 4 – 2017.

Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη και στα γενικότερα σχέδια που προωθούνται για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουειδική αγωγήνηπιαγωγείατροπολογίαψήφισμα συμπαράστασηςΓιώργος ΑμπαζήςΜάρκος Σκούφαλοςφασιστική επίθεσηΔΟΕπροσχολική αγωγήειδική εκπαίδευση
Keywords
σταση εργασιας, χρυση αυγη, δοε, ολμε, προπυλαια, αθηνα, δραση, αποσυρση, κεδε, μαΐου, αγωγη, παιδια, δημοσιο, συμμετοχή, συλληψεις, ΑΔΕΔΥ, ακμη, απεργια, κινηση στους δρομους, διορισμος, απεργια οσε, απεργια υπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ιεκ ακμη, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αξιολογηση, η ζωη, κοινωνια, αναπληρωτες, πινακες αναπληρωτων, ακμη, γνωμη, δοε, θεμα, ολμε, σημερινη, time, αγωγη, αλληλεγγυη, αναπηρια, απλα, γεγονος, γραφεια, δευτεροβαθμια, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, εδαφος, εκθεση, εκπαιδευση, εκρηκτικο, εποχη, ερυθρος σταυρος, ετη, ετοιμο, ζωη, ζωης, κυβερνηση, κλιμα, λειτουργια, λογια, μαΐου, μειωση, νηπιαγωγειο, νηπιαγωγοι, νηπιαγωγων, ομαδα, οχημα, παιδια, πινακες, προβληματα, προπυλαια, προσληψεις, σεμιναρια, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, συμπληρωματα, σωμα, σχεδια, σχολειο, τιμωρια, φοιτητης, φορα, ωρες, αδυνατο, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, φυσσας, μια φορα, νοσοκομειο, υλικο, χαοτικο
Τυχαία Θέματα