Ανακοίνωση του Σωματείου Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» σχετικά με το «Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Το σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών έλαβε πρόσκληση να μετέχει στις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Είναι προκλητική, αλλά και γνώριμη η τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσκαλεί σωματεία και μαζικούς φορείς να συμμετέχουν σε διαλόγους για να εξασφαλίσει τη συναίνεση και ανοχή των εργαζόμενων.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται και την κλίνουν σε όλες τις πτώσεις μόνο δίκαιη δεν είναι για τους εργαζόμενους αφού από τον ιδρώτα και τις θυσίες τους «αναπτύσσονται» τα κέρδη

την μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων και τραπεζιτών. Χρησιμοποιούν ένα θετικά φορτισμένο όρο, τον όρο ανάπτυξη, αλλά σκοπίμως παραλείπουν να αναφέρουν την ουσία που είναι ανάπτυξη για ποιόν.

Για τα σχολεία που ξεκίνησαν με χιλιάδες κενά από εκπαιδευτικούς, τους γονείς που βάζουν χρόνια τώρα βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια, για τους μαθητές που τρέχουν όλη τη μέρα να μαζέψουν σκόρπιες γνώσεις ή για τους εκπαιδευτικούς που οργώνουν την Ελλάδα ως αναπληρωτές ή δουλεύουν με ωρομίσθια εξευτελιστικά σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης;

Tα τελευταία χρόνια, με την απουσία κλαδικών συλλογικών συμβάσεων πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν με ωρομίσθια των 5,6,7 ευρώ καθαρά, ενώ στα ξενόγλωσσα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Κάτω από το φόβο της ανεργίας ή λόγω άγνοιας σε σχέση με τα εργασιακά τους δικαιώματα ένα μεγάλο ποσοστό δεν ασφαλίζεται κανονικά ή και καθόλου και όπου οι συνάδελφοι ασφαλίζονται, είναι σχεδόν καθολικό το καθεστώς των «υποτιμημένων ενσήμων», δηλαδή ενσήμων με λιγότερη «συντάξιμη αξία». Η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας έχουν καταντήσει πολυτέλεια ή υπογράφεται από τους περισσότερους συναδέλφους με τη συνεννόηση ότι θα επιστραφούν τα λεφτά στους εργοδότες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση, αφού όχι μόνο άφησε ανέγγιχτο όλο αυτό τον εργατικό μεσαίωνα αλλά τον διεύρυνε με δύο μνημόνια, ενώ έχει στα σκαριά και νέους αντεργατικούς νόμους που θα χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση τους επιστρέφουμε την πρόσκληση και δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 21/09 στις 18.00 στην πλατεία Κορνάρου μαζί με άλλα σωματεία, αγροτικούς συλλόγους και λαϊκές επιτροπές για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του που θα είναι στο νησί μας και θα μας εξηγεί τη «δίκαιη ανάπτυξη»!

Διεκδικούμε

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων,

Επαναφορά των ΣΣΕ, Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά

Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.

Να κλείσει η Βάση της Σούδας. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους του νομού να συμμετέχουν μαζικά,

την Πέμπτη 21/09 στις 18.00 στην πλατεία Κορνάρου

καθώς και στην κινητοποίηση της Τετάρτης 20/09 στην καινούρια πόρτα

ενάντια στην φιέστα για Υγεία - Παιδεία, στις 18:00

να δώσουμε ένα μάθημα ζωής στα παιδιά μας γιατί τα δικαιώματά μας μόνο μέσα από τους ταξικούς αγώνες μπορούμε να τα κατακτήσουμε!!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης
Keywords
Τυχαία Θέματα