Αμετανόητος ο δολοφόνος: «Ο γιος του μου σκότωσε το παιδί και εγώ σκότωσα αυτόν» είπε ο δράστης

Αμετανόητος εμφανίζεται ο πατέρας του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα που δολοφονήθηκε από τον 23χρονο γιο του θύματος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιμένοντας να δικαστεί.

Η αστυνομία απο την αρχή κατευθύνθηκε στην εκδοχή της βεντέτας και δεν άργησε να ομολογήσει ο πατέρας του φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας του Μανούσου Ριτζάκη που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό περιμένοντας να δικαστεί.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες για τη δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη στράφηκαν στο οικογενειακό περιβάλλον του

αδικοχαμένου 23χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα.

Ο δράστης δεν έκρυβε τη σκέψη του και έλεγε συχνά ότι θα πάρει το αίμα του πίσω. Από τα λόγια όμως στην πράξη του 49χρονου άντρα υπάρχει απόσταση και όμως το έκανε τον πιο άγριο τρόπο πυροβολώντας τον εξ επαφής την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του μετά από ψώνια.

Η εκδοχή της βεντέτας ήταν από την πρώτη στιγμή ένα από τα βασικά σενάρια που εξέταζαν οι αστυνομικοί, ο οποίοι μετά από έρευνα κατέληξαν στην ταυτοποίηση του 49χρονου ως δράστη και στη σύλληψή του την Πέμπτη.

Η δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη στο Γέρακα έγινε το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου με τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και δύο στο σώμα.

Την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση του εγκλήματος στο Γέρακα στάθηκε ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ, το οποίο έδειξε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το θύμα του και περίμενε να βγει από το κατάστημα για να τον πυροβολήσει.

Ο πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, στους οποίους είπε ότι δεν μετανιώνει για ό,τι έκανε. «Μου σκότωσε το παιδί μου, τον σκότωσα κι εγώ» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 60χρονος Μανούσος Ριτζάκης το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου είχε πάει στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή Μαραθώνος και Σπατών για να κάνει τα ψώνια του. Βγαίνοντας και αφού μπήκε στο αυτοκίνητό του, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, δύο στο κεφάλι και άλλες δύο στο σώμα.

Τότε στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες καθώς η αστυνομία ειδοποιήθηκε ώρες αργότερα δίνοντας χρόνο στο δράστη να καλύψει τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο 49χρονος πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τον Ριτζάκη τέσσερις φορές, δύο στο κεφάλι και δύο στην πλάτη.

Ο Μανούσος Ριτζάκης

Η δολοφονία Γαλαζούλα

Το κακό ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 όταν σε δασική έκταση στην Πεντέλη βρέθηκε το άψυχο κορμί του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα είχαν καταλήξει στον 23χρονο γιο του Μανούσου Ριτζάκη τον οποίο και συνέλαβαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη καθώς τότε ο νεαρός αρχικά τους επιτέθηκε με το αυτοκίνητό προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό - χωρίς επιτυχία - και μετά από καταδίωξη είχε συλληφθεί.

Ο 23χρονος τότε είχε επικαλεστεί προσωπικές διαφορές με τον 20χρονο Θοδωρή παρ΄ όλα αυτά η πραγματική αιτία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΓέρακαςΜανούσος Ριτζάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα