Αλλαγή φύλλου

Η κ. Αλέκα, δασκάλα της Τετάρτης, του Α’ Δημοτικού σχολείου του χωριού Κορυτσάς Μαυροπύργου, κάλεσε τους γονείς του μικρού μαθητή της, Κρίτωνα Σωκράτους, αφότου διάβασε και διόρθωσε την έκθεσή του με θέμα «Ποιο παιχνίδι σας αρέσει περισσότερο».

Η κ. Αλέκα, είχε δυο πολύ σοβαρές ενστάσεις, σχετικά με την έκθεση του Κρίτωνα, τέτοιες που αναγκάστηκε να μην την βαθμολογήσει, αλλά να καλέσει εκτάκτως τους γονείς συνολικά τεσσάρων μαθητών.

Στην συνάντηση με τους γονείς, ο Κρίτωνας, μαζί με τα υπόλοιπα τρία παιδιά ήταν παρόντες και ήταν αυτός που διάβασε την έκθεσή του, η αλήθεια είναι

με αίσθημα ευγνωμοσύνης και αγαλλίασης. Την παραθέτω.

Ποιο παιχνίδι σας αρέσει περισσότερο

Εμένα μου αρέσουν πολλά παιχνίδια. Πολλές φορές χαίρομαι όταν παίζω με τους συμμαθητές μου. Τις τελευταίες όμως μέρες είμαι όμως πολύ λυπημένος. Παίζουμε κυνηγητό καουμπόηδες και Ινδιάνους και ο Θανάσης και ο Στέλιος που παίζουν τους καουμπόηδες κυνηγούν και χτυπούν τον Άχμετ στο κεφάλι. Του ρίχνουν κλωτσιές στον ποπό του και χτες έβγαλε ο Άχμετ από την μύτη του αίμα, πολύ αίμα κ. Αλέκα και βάφτηκε η κίτρινη μπλούζα του.

Εγώ έκλαιγα και τότε ο Στέλιος μου είπε ότι άμα πω τίποτα σε σας κυρία, τότε θα μου έβγαζε και μένα από την μύτη μου αίμα. Μου έριξε μια κλωτσιά στον ποπό μου, μέσα βαθιά με το μυτερό παπούτσι και με πόνεσε. Με πόνεσε πολύ και έκλαιγα μέχρι το σπίτι μου. Γι αυτό και εγώ δεν σας στο είπα, αλλά σας το γράφω στην έκθεση τώρα.

Μου αρέσουν και άλλα παιχνίδια. Μου αρέσει κ. Αλέκα να παίζω και με τα κορίτσια. Νομίζω ότι η Βάσω είναι πολύ όμορφη και παίζουμε συχνά με τις κούκλες που φέρνει στο σχολείο. Ο Στέλιος μου λέει ότι τα αγόρια δεν παίζουνε με κούκλες, αλλά εμένα μου αρέσει.

Ένα άλλο παιχνίδι που μου αρέσει είναι αυτό που μας κάνει στην γυμναστική ο κύριος Γιώργος. Μας βάζει όλη την τάξη να κάνουμε έναν κύκλο και χορεύουμε όλα τα παιδιά αυτόν τον ωραίο χορό, που δεν ξέρω πώς τον λένε, αλλά εμένα μου αρέσει γιατί γελάμε όλοι και μπορούμε να κοιτάμε όλοι μεταξύ μας.

Ένα άλλο παιχνίδι που μου αρέσει είναι τα γυαλένια. Ο Στέλιος όμως και ο Θανάσης μου τα κλέβουν. Εγώ τότε κλαίω και ο Στέλιος μου λέει ότι κλαίνε μόνον τα κορίτσια. Κλαίει όμως και ο Άχμετ. Χτες είδα και τον κ.Γιώργο να κλαίει, όταν είδε τον Άχμετ με τα αίματα. Εσείς κ Αλέκα κλαίτε; Κλαίτε μαζί με τον άντρας σας; Εμένα ο μπαμπάς μου τον έχω δει να κλαίει.

Κυρία Αλέκα μου αρέσει και το παιχνίδι που κάνουμε μέσα στην τάξη, που μας ρωτάτε πράγματα και εμείς σας απαντάμε, όποιος ξέρει. Μου αρέσουν όταν μας ρωτάτε για πράγματα για άλλες χώρες, όπως για την χώρα του Άχμετ, και τότε αυτός μας λέει πως ζούσε πριν έρθει στην χώρα μας. Πολύ μου αρέσει να μας ρωτάτε για άλλες χώρες.

Νομίζω κυρία ότι και εδώ στη χώρα μας ότι είναι πολύ ωραία, αλλά θα ήτανε πολύ πιο ωραία αν τα παιδιά στην τάξη αντί να τσακωνόμαστε, να χορεύαμε όπως με τον κύριο Γιώργο.Όταν χορεύουμε κυρία Αλέκα είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Ναι το πιο αγαπημένο μου παιχνίδι είναι να χορεύουμε.

Και σκέφτηκα κυρία Αλέκα να χορέψω εγώ με την Βάσω και ο Στέλιος με τον Άχμετ και ο Θανάσης με την κούκλα της Βάσως και σεις κυρία με τον κύριο Γιώργο που νομίζω ότι είναι ο πιο καλός κύριος στον κόσμο.

Σας ευχαριστώ για την έκθεση που μας βάλατε να γράψουμε. Θα ήθελα να γράψω και άλλα αλλά δεν χωράνε όλα σε ένα φύλλο.

ΤΕΛΟΣ.
Κρίτωνας Σωκράτους , μαθητής Τετάρτης.

Οι δύο ενστάσεις της δασκάλας ήταν γιατί ο Κρίτωνας δεν άλλαξε φύλλο να γράψει ακόμη περισσότερα και η δεύτερη ήταν αφού οι γονείς των εμπλεκομένων παιδιών άκουσαν από τον Κρίτωνα τα της έκθεσής του, θα έπρεπε να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά υποχρεωτικά κάθε Σάββατο με τον κ. Γιώργο και την ίδια, να χορεύουν όλα μαζί, μαθαίνοντας χορούς από διαφορετικές χώρες.

Στο παραπάνω μοτίβο παραθέτω και εγώ το Let s dance, του David Bowie, υπερθεματίζοντας και στηρίζοντας τους παραπάνω εκπαιδευτικούς.

tetartopress.gr/

Χρήστος Αναστασόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα