Αλ. Τσίπρας: Ο Π. Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Χαϊκάλη και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στη διαφθορά και τη διαπλοκή, παράλληλα με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (και με ειδικές αναφορές τοπικού χαρακτήρα) ήταν τα χαρακτηριστικά της ομιλίας του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της δυτικής Μακεδονίας, από την Κοζάνη.

«Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται,

έκαναν τεράστιο λάθος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση Χαϊκάλη, σχολιάζοντας ότι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ειδοποιώντας από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη.

Στην αναφορά του για το βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε: «Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα.

Όταν κάποιοι -είπε φωτογραφίζοντας τον Αντ. Σαμαρά- μέσα στη νευρικότητά τους που προδίδει πανικό, μήνυσαν τον καταγγέλλοντα και όχι εκείνον που διέπραξε την απόπειρα δωροδοκίας».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, επεσήμανε ότι παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις με το στόμα ανοιχτό και με κλειστή τη μύτη λόγω της δυσοσμίας.

«Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις κι αν τους ασκήσουν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και εκτενή αναφορά στους υπαινιγμούς των Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών, επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υιοθετεί γενικεύσεις οι οποίες αδικούν βουλευτές.

Tags: ΤσίπραςΚοζάνηΧαϊκάλης
Keywords
Τυχαία Θέματα