Αγωνιστική Παρέμβαση Ν. Ηρακλείου: Καταψήφισαν την αποχή των συλλόγων οι κυβερνητικές παρατάξεις

ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – Π.Ε.Κ. ή πρώην Π.Α.Σ.Κ).

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Συνάδελφοι, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ εν όψει της εφαρμογής του νέου αντιδραστικού μέτρου της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» μέσω της εμπλοκής των συλλόγων στη διαδικασία ΕΠΙΛΟΓΗΣ των ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ εξ αρχής την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που καθιστά το σύλλογο των διδασκόντων ΣΥΝΕΝΟΧΟ στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ των συλλογικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών κατακτήσεών μας.

Η παράταξή μας ΚΑΤΕΘΕΣΕ στο προηγούμενο Δ.Σ της ΕΛΜΕ (25/5) τη ΘΕΣΗ της ΕΝΑΝΤΙΑ στο νέο αντιλαϊκό μέτρο, καταγγέλλοντας το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του και τονίζοντας ότι στην πράξη οδηγεί στη ΔΙΑΣΠΑΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, στην καλλιέργεια κλίματος ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ και στη μετατροπή του συλλόγου από συνδικαλιστικό κύτταρο προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κατακτήσεων σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Τονίσαμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σταθερά προσανατολισμένη στο ρόλο της λαϊκής παραπλάνησης, όπως περίτρανα έχει αποδείξει η διετία της κυβερνητικής θητείας της που συνιστά «αριστερή» επέλαση στα λαϊκά δικαιώματα, στο όνομα μάλιστα του λαού και στη βάση της συνέχειας και επίτασης της μνημονιακής καταιγίδας των κυβερνήσεων Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ.

Αναλύσαμε τους συγκαλυμμένους -με το μανδύα της «δημοκρατικής συμμετοχής»- αντιδραστικούς στόχους της κυβέρ4νησης για την επιβολή όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

Υποστηρίξαμε ότι -με τη αντιδημοκρατική μεθόδευση της «έκφρασης της αξιολογικής κρίσης» των μελών του συλλόγου στην επιλογή του διευθυντή- η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση έχει στόχο να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ στη συνείδηση της βάσης την ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της καρατόμησης των δικαιωμάτων μας, μετατρέποντας τώρα τους συναδέλφους τάχα σε …. «αξιολογητές» (!), ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να ….ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ αμαχητί(!) τις περίφημες «αξιολογικές κρίσεις» των στελεχών της διοίκησης, οι οποίες θα τους δείχνουν είτε το δρόμο της …διαρκούς κινητικότητας, δηλ της ελαστικοποίησης, είτε την πόρτα της εξόδου, μέσω της «ΑΠΟΛΥΣΗΣ».

Πρόκειται για μια καλά μεθοδευμένη διαδικασία ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ του συλλόγου από κάθε ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική βάση διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων: της σταθερής και μόνιμης εργασίας, της οργανικής θέσης, της ισοτιμίας και δημοκρατίας των συλλόγων. Διευκρινίσαμε ότι, με αυτούς τους όρους, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλά μεθοδευμένη νέα ΕΠΙΘΕΣΗ στα θεμελιώδη συλλογικά δικαιώματά μας, απέναντι στην οποία οφείλουμε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Για το λόγο αυτό, ΚΑΛΕΣΑΜΕ όλες τις ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να δώσουν τη μάχη της αποκάλυψης και ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ του αντιδραστικού περιεχομένου του μέτρου, καταθέτοντας τις εξής προτάσεις στο Δ.Σ:

ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ.ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Αυτές τις δημοκρατικές προτάσεις συλλογικής άμυνας -που έπρεπε να αποτελούν προμετωπίδα του αγώνα του σωματείου μας και συνολικά του κλάδου μας- ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ: η μεν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ με το επιχείρημα ότι το κυβερνητικό μέτρο είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» (!), η δε Π.Ε.Κ (ή πρώην Π.Α.Σ.Κ), επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι οι ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της για δήθεν «κατά συνείδηση» (!) στάση των συναδέλφων είναι τα άλλα λόγια για τη συγκάλυψη της ΣΤΗΡΙΞΗΣ που παρέχει στην επιβολή των ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Δηλώνουμε ότι από τη συνεδρία απουσίαζε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ (ή Δ.Α.Κ.Ε), η οποία, εν αναμονή του νέου ρόλου της κυβερνητικής παράταξης, ψηφίζει την απόφαση για αποχή στη Δ.Ο.Ε, τηρεί όμως τακτική κωλυσιεργίας στην ΟΛΜΕ, θολώνοντας τα νερά.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΤΕΙΧΟΣ» ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ –ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ –ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ –ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ν. Ηρακλείουσύλλογοι διδασκόντωναξιολόγηση διευθυντών
Keywords
Τυχαία Θέματα