Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ολοι στη συνέλευση την Πέμπτη 10/10

Tweet

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Όλοι στη Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πέμπτη 10/10 - 6.30 μ.μ. - 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για να σταματήσουμε: τις νέες υποχρεωτικές μετατάξεις -μετακινήσεις, τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, τον αυταρχισμό, τις διώξεις, τις αυθαιρεσίες

Η κυβέρνηση επιτίθεται

σε όλες τις ειδικότητες!

Το υπουργείο παιδείας μέσα στο κατακαλόκαιρο έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης 2.122 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων. Εφαρμόζοντας το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του νόμου 4172/2013, που δίνει την αποκλειστικότητα στον κάθε υπουργό να καταργεί οργανικές θέσεις, προχώρησε στην κατάργηση 3.495 οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ011, ΠΕ016, ΠΕ019-20, ΠΕ032, και οδήγησε τους συναδέλφους σε μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τώρα ετοιμάζεται, με την απόλυτη στήριξη των διοικήσεων εκπαίδευσης, να προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκατοντάδων συναδέλφων (46 συναδέλφων από την Θεσσαλονίκη) των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ010, ΠΕ013, ΠΕ015 κατ’ αρχήν στις περιφέρειες και στη συνέχεια ανά την Ελλάδα, ενώ καταργεί και άλλες οργανικές θέσεις στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το υπουργείο σύμφωνα με τους νέους καταλόγους που ανακοίνωσε θεωρεί αριθμητικά πλεονάζοντες σε όλες τις Διευθύνσεις 1.703 εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ011, ΠΕ016, ΠΕ019-20, ΠΕ032. Τα κενά που περιέχονται στον κατάλογο και προσδιορίζονται στην πρωτοβάθμια είναι 1.062 Συνολικά με βάση τα αριθμητικά δεδομένα για 641 άτομα από το χαρακτηρισμένο αριθμητικά ως πλεονάζον προσωπικό δεν αντιστοιχούν κενές θέσεις. Για όλους αυτούς και για άλλες ειδικότητες που έρχεται η σειρά τους η εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος της μετάταξης, τα αδιέξοδα της απόλυσης και της ανεργίας είναι το μέλλον που τους επιφυλάσσει η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Το δημόσιο σχολείο αποδομείται και οι τεχνητά «πλεονάζοντες» αυξάνονται!

Το προηγούμενο διάστημα κατήργησαν μια σειρά υποστηρικτικές δομές, στοίβαξαν τα τμήματα με μαθητές, προώθησαν την κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες, στη συνέχεια με την ίδια τακτική της υποβάθμισης μαθημάτων δημιουργούν νέα τεχνητά «πλεονάσματα» σε μια σειρά ακόμη ειδικότητες, όπως Γυμναστικής, Πληροφορικής, Θεατρολογίας, φιλόλογων το αποτέλεσμα είναι σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, ενώ οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλεονάζοντες»

Η κυβέρνηση και το υπουργείο επιδιώκουν να εμφανίσουν τις μετατάξεις και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις στην εκπαίδευση και το καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων στο δημόσιο ως αναγκαιότητα και μονόδρομο. Επιχειρούν να διαμορφώσουν καθεστώς τετελεσμένων στην προώθηση των αντιδραστικών τους σχεδίων, ώστε η αγανάκτηση που επικρατεί στους εργαζόμενους να μην εκφραστεί σε αγωνιστική διάθεση και συμμετοχή σε ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι πρόσφατοι μαζικοί αγώνες στην εκπαίδευση και σε άλλους κλάδους απέδειξαν ότι τα αιτήματα για ανατροπή κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. μπορούν να εμπνέουν τους εργαζόμενους.

Η στάση των διοικήσεων και των αιρετών

Την ίδια στιγμή οι περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκπεραιώνουν οι ίδιες όλα τα αντιδραστικά σχέδια του υπουργείου. Δεν αποδέχθηκαν τις θέσεις του κλάδου για τον τρόπο υπολογισμού των κενών, υπέγραψαν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των συναδέλφων, συνέταξαν τα νέα ωρολόγια προγράμματα πριν ακόμη ψηφιστεί το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, λειτούργησαν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός με συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ την περίοδο της απεργίας, συντάσσουν υποχρεωτικούς πίνακες μετακινήσεων, παραβιάζοντας την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, αυθαιρετούν και λειτουργούν με έλλειψη αντικειμενικότητας στις τοποθετήσεις (χωρίς κοινοποίηση των κενών σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων, παραπλανώντας τους συναδέλφους για εθελοντικές μετακινήσεις για να δημιουργούν το υπέδαφος της υποχρεωτικότητας, τοποθετήσεις αναπληρωτών πριν τις τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου των μονίμων, τοποθετήσεις αποσπασμένων χωρίς κοινοποίηση των μορίων κατάταξής τους, κ.α.) Οι διοικήσεις εκπαίδευσης έχουν εξελιχθεί πλέον στους τοπικούς εντολοδόχους προώθησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Ζητάμε και διεκδικούμε την παραίτηση των διοικήσεων εκπαίδευσης.

Οι αιρετοί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν αποκάλυψαν στον κλάδο την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων μέσα από το ΠΥΣΔΕ και δεν ενημέρωσαν ούτε τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, δεν εναντιώθηκαν στην υπογραφή των κατάπτυστων αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ σε βάρος του κλάδου, ούτε αποχώρησαν από τις συνεδριάσεις του. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας συναίνεσαν στην προώθηση των κυβερνητικών επιδιώξεων.

Νέος γύρος επίθεσης σε παιδεία και εργασία

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει νέο γύρω επίθεσης και προωθεί μέτρα που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, που αποδομούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία και οδηγούν στις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, που στο νέο Λύκειο απογειώνουν τους ταξικούς φραγμούς και αποβάλλουν μαζικά τους μαθητές από το σχολείο, που οδηγούν στην άκρατη εμπορευματοποίηση την τεχνική εκπαίδευση με την απλήρωτη μαθητεία και την παραπέρα υποβάθμισή της με τα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ της κατάρτισης. Την ίδια στιγμή προωθείται νέο μνημόνιο με νέες συνέπειες σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, καθώς και νέα φορολογική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους. Η τρόικα αρνήθηκε κάθε παράταση στις νέες διαθεσιμότητες 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε συμπεριλαμβάνει τους 2.500 εργαζόμενους της ΕΡΤ στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και απαιτεί να γίνουν 4.000 νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013! Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς πρέπει να αντιπαρατεθούμε και να σταματήσουμε τη νέα κυβερνητική επέλαση.

H Γενική Συνέλευση να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος την Πέμπτη 10/10, στη Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης για να συζητήσουμε τις άμεσες αγωνιστικές απαντήσεις του κλάδου στη νέα επέλαση καταστροφικών μέτρων για την παιδεία και τις ζωές μας.

● 24ωρη απεργία με ολοήμερες καταλήψεις στις Διευθύνσεις και απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, απαιτώντας να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις-μετατάξεις και οι διαθεσιμότητες- απολύσεις, να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων στη Σάμο που γίνονται γιατί δεν άφησαν τη διοίκηση να στείλει τον κατάλογο των υποχρεωτικών μετακινήσεων στην περιφέρεια.

● Προχωράμε στη διαμόρφωση κοινού εκπαιδευτικού μετώπου και αγωνιστικού συντονισμού με τους αγωνιζόμενους κλάδους, ιδιαίτερα με όσους έχουν διαθεσιμότητες και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

● Τα σχολεία να συνεχίσουν να είναι κέντρα δραστηριοτήτων που προωθούν τις διεκδικήσεις μας.

● Προωθούμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις, όπως αποφασίστηκαν στο 16ο Συνέδριο και επανεγκρίθηκαν στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις.

● Προβάλλουμε στις διεκδικήσεις μας, το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο που χωράει όλους τους μαθητές, όλη τη γνώση και όλους τους εκπαιδευτικούς, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, τους μαζικούς διορισμούς, την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια, κ.α.

● Πολιτικοποιούμε τους αγώνες για να γίνουν οι εργαζόμενοι το αντίπαλο δέος στο κατεστημένο και τα συμφέροντα που το υπηρετούν. Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η κυβέρνηση, για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ, την ΟΝΕ και το Ευρώ, για την εθνικοποίηση των τραπεζών.

● Συγκροτούμε άμεσα απεργιακά ταμεία με απαίτηση της συμμετοχής και της ΟΛΜΕ, προωθούμε την έμπρακτη αλληλεγγύη για όσους συναδέλφους απεργήσανε και χρειάζονται οικονομική στήριξη, ενεργοποιούμε τα κουπόνια ενίσχυσης του απεργιακού ταμείου.

● Ανακηρύσσουμε τον Οκτώβρη μήνα αντιφασιστικής δράσης και οργανώνουμε αντίστοιχες σε περιεχόμενο κινητοποιήσεις και δραστηριότητες (αντιφασιστική συγκέντρωση με πρωτοβουλία των σωματείων, εκδήλωση - συζήτηση για τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, στήριξη δραστηριοτήτων των σχολείων)

● Προχωράμε σε νέες γενικές συνελεύσεις, όπως αποφάσισε η τελευταία Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (25/9/2013), του απολογισμού της απεργίας διαρκείας και επαναφέρουμε την αναγκαιότητα της απεργίας διαρκείας με τα χαρακτηριστικά του ανυποχώρητου και αποφασιστικού αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 14/10, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (προξένου Κορομηλά 51) με θέμα τις εκτιμήσεις της απεργίας διαρκείας και της χάραξης της πορείας του αποφασιστικού αγώνα.

Tags: Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, θεσσαλονικη, ελμε, πεμπτη, υπουργείο παιδείας, tweet, μεταταξεις, ελλαδα, νέα, συμμετοχή, πυσδε, απεργια, ιεκ, μνημονιο, τροικα, ΕΡΤ, σχολεια, τραπεζες, ολμε, εδοθ, tags, κινηση στους δρομους, βιβλια, σταση εργασιας, απεργια υπα, κλειστα σχολεια, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια μμε, παραταση φορολογικων δηλωσεων, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, απεργια 1 δεκεμβριου, παραταση αυθαιρετων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, φορολογια 2013, νεο μνημονιο, καταληψεις, γνωση, εργασια, θεμα, ιεκ, ολμε, πλαισιο, τα νεα, υπουργείο παιδείας, αγχος, αγωνες, αλληλεγγυη, αξιοπρεπεια, γινονται, γονεις, γυρος, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δεος, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, δημοσιο, διοικηση, εδοθ, ευρω, εκπαιδευση, ελλειψη, ερχεται, εφαπαξ, ιδια, κυβερνηση, λυκειο, νεο λυκειο, πινακες, υπογραφη, προγραμματα, συζητηση, συζητησουμε, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδια, σχολικα βιβλια, σχολειο, φορολογικη, γλωσσες, ιδιαιτερα, υπουργειο, tweet, πυσδε, θεσεις
Τυχαία Θέματα