ΑΕΚ: Διακήρυξη για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

«Συνάδελφοι Κρατήστε Ψηλά την Ψυχή σας»

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και η κοινωνία ήδη γνωρίζουν και δεν φανταζόμαστε να πιστεύει κάνεις ότι με ανακοινώσεις, κινήσεις, ακτιβισμό και διαδηλώσεις μερικών δεκάδων μελλών των οργανώσεων της αριστεράς, έχουν τον παραμικρό αντίκτυπο η δυνατότητα επιβολής στο Βερολίνο, το Παρίσι

ή τις Βρυξέλλες, όπου ήδη λαμβάνονται οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του Λαού.

Ούτε καν οι πανελλαδικές απεργίες των πάλαι ποτέ μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων λαμβάνονται υπόψη.

Η Ελλάδα μπαίνει σε πορεία ιστορικής παρακμής από την οποία δεν θα σωθεί κανείς παρά τα ανούσια λόγια του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας

Όλοι θα χαθούν στην πολιτική μαύρη τρύπα που άνοιξε το 2010 όταν ο ευρωπαϊκός ωμός κυνικός ρεαλισμός της κρίσης, χτύπησε το πολιτικό σύστημα του 20ου αιώνα και το διέλυσε.

Μια μαύρη τρύπα που μόλις πέρυσι άρχισε να γίνεται αντιληπτή στον κλάδο και την ευρωπαϊκή αριστερά που υπνοβατούσε ακούγοντας τον «μαγικό αυλό» του Τσίπρα.

Όμως αυτή η τρύπα πέρυσι άρχισε να καταπίνει τα πάντα και στα αριστερά και στα δεξιά.

Ήδη με την συμφωνία για μέτρα του 2019-2020 κανένα κόμμα της αριστεράς (ούτε καν η δεξιά αξιωματική αντιπολίτευση) δεν μπορεί να χαράξει πολιτική ή προεκλογικό σχέδιο χωρίς να λάβει υπόψη τις αποφάσεις της ευρωζώνης και τις εντολές των εταίρων της γερμανικής Ε.Ε., δυστυχώς. Έτσι η ΝΔ θα τα εφαρμόσει όλα «ατόφια» ως συνέχεια του κράτους, όπως αρέσκεται να διακηρύττει.

Αλλά και το εργατικό – εκπαιδευτικό κίνημα σβήνει καθώς οι αγωνιστές αντιλαμβάνονται πως ένας άλλος κόσμος ΔΕΝ είναι εφικτός, χωρίς έξοδο από το ευρώ και εκτός των πλαισίων της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, έμφοβοι και περίκλειστοι στο «σιδερένιο κλουβί» του Μαξ Βέμπερ, προσπαθούν να αποφύγουν την αρένα και τα λιοντάρια της ανεργίας. Όλα, ο πόλεμος, ο θάνατος, ο πόνος, η ανεργία, η πείνα, η βία, ο φόνος, ο φόβος, η οργή, οι καταστροφές, όλα γίνονται οικεία, συνηθισμένα, στοιχεία της κυρίαρχης συμβολικής τάξης, γι’ αυτό αδιάφορα.

Όμως το επόμενο κίνημα μπορεί να στηθεί μόνο πάνω σε αυτούς τους στόχους και με όραμα το δρόμο της Ισλανδίας και την αυτονομία για παράδειγμα.

Όπως και να έχει μια μικρή ελπίδα μια κάποιας αλλαγής- διάσωσης σιγοκαίει στην αντι ευρω κατεύθυνση και μας περιμένει.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου καλούμαστε για μια ακόμη φορά να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για το 18ο συνέδριο για ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η μεγαλύτερη ομοσπονδία στο δημόσιο με ιστορία, έχει χαθεί από προσώπου γης. Κυρίως με ευθύνη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ=ΝΔ & ΣΥΜΜΑΧΙΑ=ΣΥΡΙΖΑ), όπου μαζί στο Προεδρείο δύο χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στα μνημνονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να στείλουμε ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ και ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της & αγωνιστική αυτοπεποίθηση. Η πληττόμενη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού δεν αντέχουν άλλο.

Οι εκλογές για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Οι φετινές εκλογές για την ΟΛΜΕ διεξάγονται σε μία φάση πολιτικής ασφυξίας. Οι αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν στην εφαρμογή τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της καθεστωτικής αντιπολίτευσης. Με όσες «δημοκρατικές» φιοριτούρες κι αν θέλει να στολίσει την πολιτική του το υπουργείο, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την πραγματικότητα, την πλήρη σύμπλευση δηλαδή με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μοντέλο επιχειρηματικοποίησης του σχολείου. Η πολιτική όξυνσης των ταξικών φραγμών, υποχρηματοδότησης και προσπάθειας οργανικής σύνδεσης των σχολείων με την αγορά, επιχειρείται να δεθεί στην ΟΛΜΕ με ένα αντιδραστικό κεκτημένο φίμωσης και καταστολής κάθε αγωνιστικής φωνής από την πλειοψηφία ΔΑΚΕ / ΣΥΝΕΚ. Σε τοπικό επίπεδο καθρεφτίζεται η Πανελλαδική διαλυτική κατάσταση. Έχουμε να αντιπαλέψουμε την ενσωμάτωση των υπόλοιπων παρατάξεων στην κυβερνητική πολιτική ειδικά στο καίριο θέμα της εργασίας – Μαθητείας και την εργασιακής περιπλάνησης. Η παλαιά κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ προσπαθεί να υφαρπάξει τις ψήφους των καθηγητών/τριών των Τεχνικών Ειδικοτήτων για να τους δώσει «πεσκέσι» στη ΝΔ. Οι συνάδελφοι των ΕΠΑΛ γνωρίζουν ότι ο Λύκος δεν μπορεί να φυλάξει τα αμνοερίφια! Ούτε σκοπεύουν να γίνουν «Ιφιγένειες» για κανέναν. Ο αγώνας μας για την επαναπροσλάβει των διαθέσιμων δεν θα παραδοθεί στα μνημονιακά προαπαιτούμενα των λιγούρηδων της Ευρώπης.

Τι συμβαίνει στη Δημόσια Εκπαίδευση;

Υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης – μείωση δαπανών κατά 50% ως μνημονιακή υποχρέωση Αδιοριστία, εγκλωβισμός των παλαιών συναδέλφωνΚτύπημα όλων των νέων συναδέλφων, κυρίως των ΑναπληρωτώνΚτύπημα της Ειδικής Εκπαίδευσης (εμπαιγμός των αναπληρωτών)Διάλυση της ΤΕΕ: Μαθητεία-κατάρτιση κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ – υπεραριθμίες –

κινητικότητα, υπαγωγή στην αυτοδιοίκηση, Ιδιωτικοποίηση κ.α.

Φόροι - Νέο ασφαλιστικό – Νέο Μισθολόγιο (εξαφάνιση μισθολογικών χρόνων, κλπ)Αύξηση Διδακτικού Ωραρίου - Μείωση και διάλυση γνωστικών αντικειμένωνΜεθοδική προετοιμασία της αξιολόγησης-χειραγώγησης-κατάταξης.Εισβολή ιδιωτικών εταιριών (όπου δέχτηκαν την θεματική εβδομάδα), αυταρχισμός όπου τους

παίρνει, παιχνίδια με τα εκπαιδευτικά στελέχη και τους Διευθυντές.

Κατάργηση των συντάξεων και εργασία έως τα βαθιά γεράματα.

Όλα αυτά συνιστούν το κομμάτι του πρωτογενούς πλεονάσματος στον χώρο της Παιδείας

Βγήκαν παγανιά οι δούρειοι Ίπποι του κλάδου

Η ΔΑΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ σε τι διαφωνούν; Μαζί δεν είχαν το προεδρείο και αποδεχτεί όλα τα κυβερνητικά μέτρα στην εκπαίδευση. Αυτή η ανέντιμη συνδικαλιστικά στάση τους ξεπερνώντας την πάλαι ποτέ ΠΑΣΚ. Διαφωνούν, συμφωνώντας πως θα παραδώσουν τα κλειδιά του σωματείου στον Φίλη και τώρα στον Γαβρόγλου.

Δέχθηκαν: Την κατάργηση με νόμο των μόνιμων διορισμών, πούλησαν τους αναπληρωτές, δεν τους υπολογίζουν για εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τους ωρομίσθιους συναδέλφους, άφησαν να συρρικνώνεται διαρκώς η ΤΕΕ και τώρα ζητάνε και την ψήφο αυτών των συναδέλφων για να συνεχίζουν τις «θεματικές εβδομάδες» με τις ΜΚΟ και τους δήμους και άλλα τινά που υποβαθμίζουν την ποιοτική λειτουργία των σχολείων, μειώνοντας το διδακτικό ωράριο διαφόρων ειδικοτήτων για να πετύχουν ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.

Έρχονται οι ιέρακες του κομματικού - κυβερνητικού (παλιοί και νέοι) συνδικαλισμού, προεκλογικά και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια στους συναδέλφους των ΕΠΑΛ. Μας κάνουν κριτική σε εμάς γιατί είμαστε αντίθετοι με την «μαθητεία». Εμείς τους απαντάμε: «διότι είμαστε υπέρ της δημόσιας ΤΕΕ, όπου όλες οι τεχνολογικές – επαγγελματικές γνώσεις και οι δεξιότητες στην πρακτική άσκηση να ολοκληρώνονται μέσα στο σχολείου με όλους τους καθηγητές ειδικοτήτων». Διεκδικούμε ένα άλλο σύγχρονο και πληρέστατο ωρολόγια πρόγραμμα στην ΤΕΕ με όλες τις ειδικότητες και τους εκπαιδευτικούς μόνιμους με σταθερές οργανικές θέσεις. Δεν θέλουμε τους μαθητές μας «μουτζούρηδες» των ΤΡΕΝΟΣΕ του Ράϊνχενμπαχ

Αυτοί που Μαζί με τον φιλελεύθερο πλέον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν την ΟΛΜΕ διαγκωνίζονται τώρα ποιος θα περιμαζέψει περισσότερους ψήφους για να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι στο κλείσιμο Λυκείων, αντισταθμιστικών δομών, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. ενισχύοντας την δια βίου κατάρτιση και μαθητεία με την ενίσχυση των ΙΕΚ, ΣΕΚ (βλέπε ΤρενΟΣΕ-ΟΑΕΔ-Ράϊνχεμπαχ), παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Στις επερχόμενες εκλογές για το 18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ, κρίνεται αν στο γενικότερο ζοφερό τοπίο θα εκφραστούν καταλυτικά σε κεντρικό επίπεδο οι αγωνιζόμενες ανατρεπτικές τάσεις των Καθηγητών, αν θα αποκρυσταλλωθεί το ρεύμα της νέας γενιάς των αναπληρωτών & Ειδικής αγωγής, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα στην δουλειά & τη ζωή σε δύσκολες συνθήκες.

Να αρνηθούμε να γίνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα του Τσίπρα και της Ε.Ε. και η καύσιμη ύλη της ΝΔ για νέες απολύσεις εκπαιδευτικών, όπως διακηρύσσουν ανερυθρίαστα οι βουλευτές του ακραίου νεοφιλελεύθερου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν αυτό έρθει στην εξουσία.

Είναι όχι απλά αναγκαίο, αλλά και κατορθωτό σήμερα να αποτυπωθεί το μπλοκ των δυνάμεων στην εκπαίδευση της ρήξης και της ανατροπής, που βάζει στην προμετωπίδα του τα δικαιώματα της νέας γενιάς για παιδεία, εργασία, ελευθερίες, ειρήνη. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Αγωνιστικού Ενωτικού Μετώπου (εκπαιδευτικών-υπαλλήλωνν και όλου του κόσμο της εργασίας), για σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, το μνημονιακό καθεστώς τους εγχώριους υποτακτικούς των δανειστών, σύγκρουση-ρήξη και έξοδο από ΕΕ-ευρώ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ. Είναι κατορθωτό να αποτυπωθεί στις εκλογές για ΟΛΜΕ η αντίληψη, που δε χαρίζει την ομοσπονδία ούτε στις δυνάμεις της αντίδρασης μα ούτε στην κομματική ποδηγέτηση, αλλά παλεύει για την ανασυγκρότηση των μαζικών φορέων των εκπαιδευτικών και των συλλογικών τους διαδικασιών, σε αγωνιστική δημοκρατική βάση και με αξιοπρέπεια. Προϋπόθεση για να ανασάνουμε και ζήτημα επιβίωσης η άρνηση της λογικής των πλεονασμάτων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ της Β’ ΕΛΜΕ θα επιδιώξει στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:

Με τις ανυπότακτες Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Πανελλαδικά που έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως από τις πολιτικές των μνημονίων, της Ε.Ε., του χρέους με καθαρή τοποθέτηση χωρίς υπεκφυγές σε κάθε λογής μέτρα εκμετ23άλλευσης των Καθηγητών και των μαθητών, όπως Μαθητεία, νέο Λύκειο, Νέο Γυμνάσιο και νέο ΕΠΑΛ, κλπ. Θα δώσουμε τη μάχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ εντός και εκτός του Συνεδρίου. Δεν ήρθαμε από το πουθενά, ούτε λειτουργούμε καιροσκοπικά κάθε φορά για τις εκλογές, είμαστε όλοι γνωστοί.

Η ενίσχυση της ΔΑΚΕ πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι ότι δίδουν αέρα στον νεοφιλελύθερο «κούλη» να πάρει ρεβάνς για απολύσεις μεγάλου αριθμού Δημ. Υπαλλήλων με προτεραιότητα στην εκπαίδευση και την Υγεία!!!

Για το στρατηγικό στόχο μας σαν εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι.

Η ΑΕΚ προτείνει σε πρώτη φάση τοπικά και κατ’ επέκταση Πανελλαδικά συντονισμό, συσκέψεις και συνελεύσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων από τη Παιδεία, την Υγεία και ευρύτερα εργασιακά και κοινωνικά στρώματα, με μοναδικό σκοπό τον συντονισμό και την δημιουργία παλλαϊκού αντίπαλου εργατικού δέους στο Πλεόνασμα και την Κυβέρνηση.

Η ΑΕΚ στο εξάμηνο που πέρασε έδειξε τι σημαίνει μαχητική ενότητα στη πράξη, στο ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, για όλα τα θέμα που ήρθαν στο συμβούλιο, «θεματικές εβδομάδες» στα Γυμνάσια και «δημιουργικές εργασίες» στα Λύκεια, κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, Ειδική Αγωγή κ.α.. Αντίθετα για τη Μαθητεία έχουμε ξεκάθαρη λογική ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα των νέων, και στην κοροϊδία των συναδέλφων των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ – ΕΚ, ότι δήθεν θα καλύψουν το ωράριό τους όταν συγκροτηθούν τμήματα μαθητείας…. Φρούδες ελπίδες των κομματικών μανδαρίνων του υπουργείου, άνθρακας ο θησαυρός αποδείχθηκε τελικά! Δίνουμε την μάχη να μην περισσεύει κανένας συνάδελφος των ειδικοτήτων, όταν οι κλασσικές παρατάξεις τα αποδέχτηκαν στην πράξη όλα και δεν βλέπουν ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα.

Ενισχύστε και Δυναμώσετε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ –ΑΕΚ- την Τετάρτη 25 Μαΐου για να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και Παντού, αλλά και γιατί αυτή την περίοδο αποτελεί την ΠΥΞΙΔΑ του σωματείου και την συνέχεα στην εργασία μας!!!

Στηρίζουμε:

Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο!Αναβαθμισμένα Επαγγελματικά Πολυτεχνικά Λύκεια 3/ετούς φοίτησης με όλες τις ειδικότητες και με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στο Πτυχίο – επιπέδου 4.Σχολές Τεχνών & Επαγγελμάτων ενταγμένες στο δίκτυο της ενιαίας τυπικής εκπαίδευσης με τμήματα ειδίκευσης και επανειδίκευσης μεταβατικού χαρακτήρα. ΟΧΙ στην Μαθητεία – κατάρτιση.Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για να μπορούμε να ζούμε με αξιο­πρέπεια! Κανένας εκπαιδευτικός με λιγότερα από 1000€. Άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο μισθό.Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Κανένας εκπαιδευτικός με ελαστική σχέση εργασίας. Μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτι­κών εδώ και τώρα.Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλι­στικά δικαιώματα στους αναπληρωτές!Όχι στην κινητικότητα και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Οργανικές θέσεις για όλους.Επαναφορά του ωραρίου μας.Γενναία οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών μας ταμείων.Ανατροπή του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία.Σύστημα υγείας - συνταξιοδότησης - πρόνοιας - κοινωνικής ασφάλισης για όλους αποκλειστικά δημόσια.Κατάργηση του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου διοίκησης της εκπαίδευσης καθηκοντολόγιο, ΔΥΚ, των μνημονιακών νόμων.

Συλλογική διεύθυνση στην σχολική μονάδα και μόνο από εκπαιδευτικούς, καμία σκέψη για διοικητικούς στη διεύθυνση των σχολείων!!!

Δική μας λοιπόν δέσμευση αποτελεί:

Ο ανυποχώρητος αγώνας για να ανατραπεί η εφαρμοζόμενη πολιτική στην εκπαίδευση.

Κοινό μέτωπο και κοινές δράσεις με όσους υποφέρουν, από τα μνημόνια - ενάντια στους ενόχους και υπεύθυνους της καταστροφής μας.

Ενάντια σε όσους τους στηρίζουν και μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλή ψήφο και καλούς αγώνες

ΥΓ.: Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του θα γνωστοποιηθεί.

Μάης 2017

Α.Ε.Κ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Αγωνιστική Ενότητα ΚαθηγητώνΑΕΚΕκλογές ΟΛΜΕ Συνέδριο18ο Συνέδριο ΟΛΜΕΣυνέδριο ΟΛΜΕΟΛΜΕ
Keywords
ΑΕΚ, ολμε, ολμε, ρηξη, διαδηλωσεις, βρυξέλλες, πανελλαδικες 2012, απεργιες, ελλαδα, τσιπρας, μαξ, ευρω, μαΐου, συριζα, εκλογες, σχολεια, δακε, επαλ, τεε, φοροι, μισθολογιο, μκο, ιεκ, σεκ, μπλοκ, ελμε, σημαίνει, πυξιδα, δυκ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απολυσεις στο δημοσιο, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, οαεδ, ιεκ ακμη, ιταλια εκλογες, ητανε μια φορα, δυκ, κοινωνια, αυτοδιοικηση, βουλευτες, τι σημαινει, αναπληρωτες, βερολινο, δουλεια, δωρεαν, επαλ, εργασια, θανατος, θεμα, ιεκ, λυκος, μκο, παιχνιδια, προγραμμα, σχολες, τεε, υγεια, υλη, ωμος, αγορα, αγωγη, ανεργια, αξιοπρεπεια, απλα, ασφαλιστικο, αυτοπεποιθηση, βεμπερ, βρυξέλλες, γινεται, γινονται, δακε, διευθυνση, δυνατοτητα, δημοσιο, δυστυχως, δωσει, δικτυο, ευρω, ειρηνη, εκπαιδευση, ελμε, ελπιδα, ευθυνη, ζωη, ζοφερο, θησαυρος, κυβερνηση, κομμα, κυνικος, λειτουργια, ρεαλισμος, λυκειο, λιονταρια, λογια, μαΐου, μαξ, μειωση, μπλοκ, νατο, νεο λυκειο, νεο μισθολογιο, παντα, οραμα, παρισι, πεμπτη, πυξιδα, προσληψεις, ψυχη, πτυχιο, ρευμα, ρηξη, σεκ, συνεχεια, συνταξη, συγχρονο, σχεδιο, φοβος, φορα, ψευτικα, αγωνας, δικαιωματα, εφαρμογη, γνωσεις, χωρα, υπουργειο, εισβολη, κομματι, οργη, σημαίνει, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα