ΑΕΙ – Νέα πενθήμερη απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων

Tweet

Το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 5θήμερης απεργίας για την βδομάδα Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15/11/2013.

Το Κ.Σ. καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ. Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη

βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του. Η συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του Διοικητικού Προσωπικού και η μεθοδευμένη παραπληροφόρηση πέφτουν στο κενό.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια.

Το Κ.Σ. της ΟΔΠΕ σημειώνει για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας του Διοικητικού Προσωπικού είναι καθόλα δίκαιος. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. Ο Πρόεδρος Ο Γενικός. Γραμματέας Φραγκίσκος Βορτελίνος Σάββας Παπαδόπουλος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες. Ο υπουργός, αντί να προσπαθεί με έναν οχετό παραπληροφόρησης, με προσφυγές στα δικαστήρια, με απειλές και εκβιασμούς να σταματήσει την απεργία μας, ας κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του. Επειδή πράγματι, η παροχή του δικαιώματος της δημόσιας παιδείας αποτελεί κατ’ επιταγήν του Συντάγματος βασική αποστολή και υποχρέωση του Κράτους, ας σταματήσει ο υπουργός να ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης με την πολιτική την οποία υλοποιεί. Είναι προδήλως προκλητικό υπουργός ο οποίος π.χ. καταργεί ολόκληρους κλάδους της τεχνικής εκπαίδευσης και παράλληλα παρίσταται σε εγκαίνια ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης που τους αναλαμβάνουν, να μιλάει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος.» Την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας πάνω από δύο μήνες. Το δικαστήριο δεν έκρινε ότι η απεργία είναι και καταχρηστική με αποτέλεσμα οι απεργοί να έχουν δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα, όπως και έπραξαν.

Tags: διοικητικοί υπάλληλοι Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα