Αδειάζουν τα αστικά κέντρα – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια

Υπερφορτωμένα ΙΧ στους δρόμους της εξόδου, ουρές επιβατών με σακίδια και βαλίτσες στις αποβάθρες των λιμανιών, κοσμοπλημμύρα στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο, αυτή ήταν η εικόνα σήμερα στο λεκανοπέδιο, καθώς το σαββατοκύριακο σηματοδοτεί την αφετηρία των διακοπών του Αυγούστου.

Ωστόσο, η Αθήνα δεν άδειασε αφού επέστρεψαν αρκετοί από τους εκδρομείς των προηγούμενων ημερών, μιας και η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει διακοπές μακράς διαρκείας. Πολλοί

θα περιοριστούν σε κοντινές αποδράσεις, στα εξοχικά ή στον τόπο καταγωγής τους.

Με πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας. Σύμμαχος των εκδρομέων, ο καλός καιρός. Οι πρώτοι εκδρομείς του Αυγούστου επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά του Αιγαίου.

Σήμερα αναμένεται να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά 25 πλοία και 16 από το λιμάνι της Ραφήνας.

Κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλους πλοίων και ταξίδεψαν 21.039 επιβάτες ενώ από τη Ραφήνα είχαμε 12 απόπλους με 5.399 επιβάτες ενώ για τον Αργοασαρωνικό ταξίδεψαν με τα πλοία της γραμμής 4. 561 επιβάτες.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα χωρίς όμως να παρατηρούνται προβλήματα. Χιλιάδες εκδρομείς χρησιμοποίησαν τις εθνικές οδούς για να μεταβούν στους προορισμούς τους όπου σύμφωνα με την τροχαία Αττικής από χθες το πρωί μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 57. 634 αυτοκίνητα, ενώ από τα διόδια της Ελευσίνας τα αυτοκίνητα ξεπέρασαν τα 80.000.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, αφού αναχωρούν με πληρότητα καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα υπεραστικά λεωφορεία για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Νεφάλη Τζανετάκου

διακοπέςΑθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα