Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας, Παρασκευή 29/9

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί – διορισμός όλων των αναπληρωτών – πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ.

Για μια ακόμα χρονιά, τα σχολεία ανοίγουν με μηδενικούς διορισμούς, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε και τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση. Τα χιλιάδες κενά καλύπτονται

και πάλι με προσλήψεις αναπληρωτών, στην κατεύθυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση και της υποκατάστασης της σταθερής και μόνιμης εργασίας με την ευέλικτη και ελαστική απασχόληση.

Πέρυσι η χρονιά έκλεισε συνολικά με 836 λιγότερους/ες δασκάλους/ες, 217 λιγότερους/ες εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας, 101 λιγότερους/ες φυσικής αγωγής, 87 λιγότερους/ες μουσικής και 8 λιγότερους/ες δραματικής τέχνης. Πρόκειται για νέους συναδέλφους μας που έχασαν τη δουλειά τους, ενώ μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά εργάζονταν στα σχολεία μας και έμειναν άνεργοι! Η απόλυση του περασμένου Ιουνίου, δεν ήταν προσωρινή γι’ αυτούς, αλλά κινδυνεύει να αποκτήσει οριστικά, μόνιμα χαρακτηριστικά, αν και τη φετινή σχολική χρονιά δεν επαναπροσληφθούν.

Αυξημένος αριθμός εκπαιδευτικών προσλήφθηκε στην ειδική αγωγή, όμως οι συνάδελφοι/ες που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη ήταν σημαντικά λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες καθώς ο κάθε εκπαιδευτικός υποστήριζε έως και 4 παιδιά.

Τέλος, ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο αριθμός των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου: 817 έναντι 256 της προηγούμενης χρονιάς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το εκπαιδευτικό κίνημα ορθώνει τις διεκδικήσεις του:

Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση( δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).Απόσυρση του ΠΔ 79 και των Υπουργικών Αποφάσεων για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα χωρίς το δάσκαλό του – όχι στην κατάργηση του δάσκαλου τάξης.Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.Καμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός Διεύθυνσης.Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Εξασφάλιση πιστώσεων τώρα για προσλήψεις. Κατάργηση του ν. 3848/2010 του «νέου σχολείου» της Διαμαντοπούλου, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην ειδική αγωγή με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία.Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση όλων των νόμων που εμπορευματοποιούν την ειδική αγωγή και κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς.Κατάργηση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης- ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, δημιουργία νέου τμήματος μετά τα 12 παιδιά. Ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο (νηπιαγωγείο-δημοτικό) με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό. Στελέχωση των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

Καλούμε σε συντονισμό των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ Αττικής, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί μετά από συνεννόηση με τα ΔΣ των άλλων Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕκινητοποίηση εκπαιδευτικώνΥπουργείο Παιδείας
Keywords
Τυχαία Θέματα