Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Παρέμβαση του ΔΣ στο δήμαρχο Ρόδου για τα προβλήματα στα σχολεία

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου έγινε συνάντηση του Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο Φώτη στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρόδου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Κορωναίου Ιωάννη. Τέθηκαν από το Δ.Σ. της Α. ΕΛΜΕ τα παρακάτω θέματα στον δήμαρχο Ρόδου:

1. Να γίνει συντήρηση των κτιρίων μετά από πραγματική αποτύπωση. Τα επιχρίσματα να ολοκληρωθούν όπου ξεκίνησαν.

2. Στα σχολεία

που υπάρχουν παιδιά με κινητικά προβλήματα, αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Στη Ρόδο τα σχολεία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν αναβατήρες ούτε για απλή πρόσβαση από κάποιο παιδί που χτύπησε απλά το πόδι του.

Φυσικά καμιά υποδομή δεν υπάρχει για παιδιά ΑΜΕΑ που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νησιού

3. Τα χρήματα που δόθηκαν από τη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στο Δήμο Ρόδου για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση) πως αξιοποιούνται;

Πως επίσης αξιοποιούνται τα κονδύλια που υπάρχουν από κρατικές επιχορηγήσεις και πως χρησιμοποιούνται αυτά;

4. Τι γίνεται με την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων από εξωσχολικούς.

5. Οικοδόμηση νέων συγκροτημάτων. Τι θα γίνει με τα παιδιά που στεγάζονται στο κτίριο του Καζούλειου Παρθεναγωγείου» τώρα; Πότε προβλέπεται η έναρξη και ολοκλήρωση του Νέου Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου;

6. Να υπάρξουν κονδύλια για σχολεία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

7. Να υπάρξει ασφάλεια αστικής ευθύνης για κάλυψη του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί είναι ακάλυπτοι σε τραυματισμούς μαθητών, φυσικές καταστροφές, ομαδική ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων κ.ο.κ.

8. Έλεγχος στα σχολεία για στατικότητα. Υπάρχουν ερωτήματα συνεχώς για τη στατικότητα. Να υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο που να επιθεωρεί την στατικότητα των σχολείων (κυρίως των παλιών) σε μόνιμη βάση.

9. Σήμανση διαβάσεων σχολείων

12. Κακές αθλητικές εγκαταστάσεις σχολείων

13. Πρέπει πρώτα να δίνεται η απόφαση ίδρυσης και μετά να ιδρύονται τα σχολεία. Όχι όπως τώρα να κατασκευάζονται πρώτα τα σχολεία και μετά να λαμβάνεται απόφαση να τα δημιουργήσουμε κάτι που μπορεί να έχει αλλάξει μεταγενέστερα από τις προκύπτουσες ανάγκες.

14. Ενίσχυση των εργαστηρίων των ΕΚ με χρήματα ώστε να αγοραστεί εξοπλισμός και αναλώσιμα υλικά

Ο δήμαρχος άκουσε τα ζητήματα που έθεσε το Δ.Σ. λέγοντας ότι κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί ενώ για τα υπόλοιπα θα κάνει ότι είναι δυνατό για την επίλυση τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ

Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Keywords
Τυχαία Θέματα