Α' ΕΛΜΕ Αθήνας: Όχι στις απολύσεις των αναπληρωτριών με αναπηρία - Συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας την Τετάρτη

Το ∆Σ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσηµα – µη ιάσιµο). Οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολεία της ∆ιεύθυνσης Β/βάθµιας Εκπ/σης Βοιωτίας και Πειραιά αντίστοιχα, απολύθηκαν µε την αιτιολογία ότι δεν είχαν προσκοµίσει ανανεωµένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κατά την πρόσληψή τους.

Παραγνωρίζει η ∆ιοίκηση ότι τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπολειτουργούν, µε ευθύνη της πολιτείας, και τα σχετικά πιστοποιητικά δίνονται στους ενδιαφερόµενους µε χαρακτηριστική καθυστέρηση, για την οποία βέβαια αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι. Οι δύο συνάδελφοι είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό το προηγούµενο σχολικό έτος, αλλά µε ευθύνη του ΚΕΠΑ δεν µπόρεσαν να καταθέσουν το νέο πιστοποιητικό λόγω καθυστερηµένης επίδοσής του σε αυτές.

Απαιτούµε να λαµβάνονται υπόψη οι βεβαιώσεις, ακόµη και αν έχουν λήξει, στα δικαιολογητικά για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών µε µη ιάσιµα ή δυσίατα νοσήµατα που τους κατατάσσουν σε ειδικές κατηγορίες, µε την υποχρέωση να καταθέσουν την νέα βεβαίωση µετά την πρόσληψή τους. Επίσης το ίδιο να ισχύει για την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες των εκπαιδευτικών για όλες τις υπηρεσιακές µεταβολές.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επανεξετασθεί η διάρκεια ισχύος αυτών των βεβαιώσεων που αφορούν ανίατα ή δυσίατα νοσήµατα.

Το ∆Σ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί επιβεβληµένο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επέµβει άµεσα και να επαναπροσλάβει τις δύο συναδέλφους. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του.

Το ∆Σ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 15/11/2017 και ώρα 13:30 για να απαιτήσουµε την άµεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων µας.

Α ΕΛΜΕ Αθήναςαπόλυση εκπαιδευτικούκινητοποίηση εκπαιδευτικώναναπληρωτές
Keywords
Τυχαία Θέματα